'Kürtlerin Kobani'ye geçmesi gibi biz de Türkmenler için geçeriz'

'Kürtlerin Kobani'ye geçmesi gibi biz de Türkmenler için geçeriz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, "Rusya Eset için, ABD PYD için, İran Hizbullah için açıktan savaşırken, Türkiye'de Bayırbucak'ta Türkmenleri kim vuruyorsa onları açık bir şekilde vurmalıdır. Eğer hükümet bir şey yapmazsa Kürtler, Kobani için nasıl sınırı geçip mücadele etmişse biz de Türkmenlerin mücadelesine destek veririz." dedi.

BBP'li Hüseyin Döngel, Suriye'de Türkmenlere yönelik yapılan saldırılara tepki göstererek, şunları söyledi: "Ortadoğu'da küresel emperyalist güçlerin iş birlikçileri ile beraber başlattıkları etnik ve mezhepsel temelli çatışmalar 3. Dünya Savaşı'na dönüşmüş durumda. Orta Doğu ülkelerine biçilen yeni vizyonda Türkmenlerin dışlandığını, Suriye ve Irak'ın geleceğinin şekillendirilmesinde Türkmenlere yer verilemeyeceğinin ciddi işaretlerini görmekteyiz. Geçerli hiçbir sebebi olmayan çeşitli bahanelerle Türkmenlerin her türlü hukuki hakları ellerinden alınmakla beraber Türkmenlere karşı imha hareketleri başlatılmıştır. Türkiye ve Türk milleti Eset'in, Rusya'nın desteği ile yaptığı bu imha girişimlerine asla kayıtsız kalmamalı, gerekli haklı tepkilerini koymalıdır. Rusya Eset için, ABD PYD için, İran Hizbullah için açıktan savaşırken biz de Bayırbucak'ta Türkmenleri kim vuruyorsa onları her şekilde vurmalıyız. Türkmen Dağı neyse Bayırbucak bizim için odur. Yayla Dağı ne ise Türkmen Dağı odur. Gün Türkmen kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Gücü yeten fiili eylemleri ile gücü yeten sözleriyle, gücü yeten duasıyla bu vahşetin durması için mücadele etmelidir. Diğer yandan Türkiye yapacağı diplomatik girişim ve çağrılarla veya Rusya'ya nota vererek, BM ve NATO'ya çağrı yaparak bu saldırıları durdurmazsa gerekli karşılığın verileceğini net bir şekilde ifade etmelidir. Türk ordusu bu bölgeye tereddüt etmeden girmelidir."

ABD, RUSYA GİRİYOR BİZ NİYE GİRMEYELİM;?

"ABD-Rusya giriyorsa biz neden girmeyelim?" diye soran Döngel, hükümetin bu konuda atacağı her kararlı adımın, dik duruşun yanında ve arkasında olacaklarını belirtti. Döngel, şöyle konuştu: "Hükümet bu konuda muhalefet partileriyle de bilgi paylaşımında bulunmalı, görüşlerine başvurmalı ve ortak hareket etme kabiliyetini geliştirmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyorum. G20'de Türkmenler meselesi gündeme getirilip masaya yatırıldı mı? Yatırıldıysa Obama ve Putin'le verilen pozlardan ve yapılan görüşmelerden sonra bu saldırıların başlatılması nasıl izah edilebilir?"

BAYIRBUCAK DÜŞERSE TÜRKİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKEYE GİRER

Hep birlikte el ele Bayırbucaklı Türkmenlere sahip çıkılması gerektiğini savunan BBP'li Döngel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Gün kardeşlerimize, Türkmen Dağı'na sahip çıkma günüdür. Bayırbucak düşerse Türkiye'nin toprak bütünlüğü risk altına girer. Türkiye'yi idare edenler henüz işin ciddiyetini fark etmiyorlar. Etselerdi zaten bu iş bu noktalara gelmezdi. Türkiye bir an evvel ABD eksenli dış politikasından vazgeçmeli, ABD'nin belirlediği ölçüdeki hareket kabiliyetinden acilen kurtulmalıdır. Bu hususta ne gerekiyorsa gerekli adımları atmalıdır. Şunu herkes kafasına sokmalı, Yayla Dağı, Bayırbucak ve Türkmen Dağı Türk topraklarıdır. Bu toprakların hükümranlık hakları da Türkmen kardeşlerimizindir. Devlet gereğini yapmazsa,Türkmen kardeşlerimizin beklentilerini karşılamazsa gereğini biz yaparız."

KÜRTLERİN KOBANİ'YE GEÇTİĞİ GİBİ BİZ DE TÜRKMENLER İÇİN GEÇER SAVAŞIRIZ

Hüseyin Döngel, yapılan zulümler karşısında Türkiye'yi sessiz kalmakla suçlayarak, açıklamasına şöyle devam etti: "Kürtleri Kobani'ye geçip savaştıkları gibi geçer Türkmen kardeşlerimizin özgürlük mücadelelerine tereddüt etmeden katılırız. Bu taleplerin ne olduğunu devletin görevlileri ve zirvesi biliyor. Talepleri açık ve net. Bu talepler karşılanmaz ve bölge kaybedilirse bu durum hiçbir bahaneyle ya da sebeple veya geçmişte yaşananlarla açıklanıp izah edilemez. Devletimizi yönetenle geçmişte çok yanlış yaptılar. Yanlış adım attılar, Türkiye'nin dış politik tecrübesi doğru okuyup isabetli kararlar alamadılar. Yapmaları gereken şeyler yerine yapmamaları gerekenleri yaptılar. Lakin gün bunları konuşma ya da tartışma günü değil, gün doğru ve eksiksiz adım atma günüdür. Gün Türkmen kardeşlerimize sahip çıkma, Türkiye'nin gücünü gösterme ve milletin haysiyet ve şerefini kurtarma günüdür. Çünkü Suriye'deki, Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz ecdadımızın bize bıraktığı emanetinden öte kardeştir. Biz aynı anne-babanın evlatlarıyız. Yüreğinde zerre kadar milli duygu, milli şuur ve izan, kalbinde zerre kadar iman taşıyan,vicdan sahibi olan herkesi Türkmenlere sahip çıkmaya çağırıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber 'Kürtlerin Kobani'ye geçmesi gibi biz de Türkmenler için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER