Kurtalan Ekspres Grubu umut nöbetine devam etti


Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde sürdürülen 'umut' nöbeti'ni Kurtalan Ekspres Grubu devraldı. Grup tutuklu gazetecileri Pir Sultan Abdal'ın 'Dostum dostum' türküsü ile selamladı. Grup lideri Ahmet Güvenç, gazetecilerin, yaptıkları haberler nedeniyle suçları kesinleşmeden tutuklanamayacağını söyledi.

MİT TIR'ları haberlerinden dolayı cezaevinde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de Cezaevi önünde sürdürülen umut nöbetini bu kez, Kurtalan Ekspres Grubu devraldı.

Karlı ve soğuk havada cezaevi önüne gelen grup lideri Ahmet Güvenç ile üyeleri Bertuğ Cemil, Bülent Güven, Cem Yalçınkaya, Volkan Seviğ, Serhat Deniz, Sezai Sarıtaş, Yunus Emre Yılmaz umut nöbeti tuttu. Grup üyeleri, düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasi açısından bir zorunluluk olduğuna inandıkları için, umut nöbetine destek verdiklerini dile getirdi.

Kurtalan Ekspres Grubu lideri Ahmet Güvenç, gazetecilerin, yaptıkları haberler nedeniyle suçları kesinleşmeden tutuklanamayacağını ifade etti. Güvenç, şunları söyledi: "Bu durum, demokrasi tarihi ve basın özgürlüğü açısından kaygı verici. Ülkemizin toplumsal uzlaşı ve barışa ancak demokrasi ile ilerleyebileceğine inanan bir müzik grubu olarak, basının özgür ve etik kurallar çerçevesinde görevini yerine getirebileceği bir ortamın gerekliliğine inanıyoruz."

Grup üyeleri Can Dündar, Erdem Gül ve tutuklu diğer gazetecileri Pir Sultan Abdal'ın 'Dostum dostum' türküsü ile selamladı.

Grubun seslendirdiği 'Dostum Dostum' dizeleri şöyle:

Bin cefalar etsen almam üstüme
Gayet şirin geldi dillerin dostum
Varıp yad ellere meyil verirsen
Gış ola bağlana yolların dostum
Dostum dostum dostum gelsene canım

İlahi olmaya yardan ayıran
Bahçede bülbüller ötüyor uyan
Kula gölge ise Allah'a ayan
Senden ayrılalı gülmedim dostum
Dostum dostum dostum gelsene canım
CİHAN
<< Önceki Haber Kurtalan Ekspres Grubu umut nöbetine devam etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER