"Kurbanınıza 'Çin' işkencesi yapmayın"


Kurban Bayramı'nda, Uzakdoğu'dan getirilen kalitesiz bıçakların kullanılması halinde hemen körelen bıçaklarıh kesim esnasında kurbanlığa işkence çektirdiği belirtildi. Ayrıca çok sayıda kişinin, kolayca eğilip bükülebilen bu bıçaklar nedeniyle kendini yaraladığı kaydedildi.

Kurban Bayramı öncesi kurban bıçağı, satır ve baltalar işportalardaki tezgahlarda satılmaya başladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) her yıl Uzakdoğu'dan gelen kalitesiz bıçaklara karşı vatandaşları uyardı. İstenmeyen olaylara meydan verilmemesi amacıyla kalitesiz bıçak, balta ve satır gibi ürünlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

Çorum'da 60 yıldır bıçak üreten Arif Nohut, özellikle Çin'de üretilen bıçakların tehlike saçtığını söyledi. Çin'den getirilen bıçakların Türkiye'deki bıçaklara göre yarı yarıya düşük fiyatla satıldığını ifade eden Nohut, vatandaşın kalitesiz bıçağa 'ucuz' diye yöneldiğini belirtti.

KALİTESİZ BIÇAK KURBANA İŞKENCEYE DÖNÜŞEBİLİR

Kurban kesecek vatandaşları kalitesiz bıçak konusunda uyaran Nohut, "Uzakdoğu'dan getirilen bıçaklar hemen köreliyor. Kolaylıkla eğilip bükülebiliyor. Sapları kalitesiz ve içleri boş. Zorlandığı zaman kırılabiliyor. Kalitesiz bıçaklar kesim esnasında kurbanlığa işkenceye dönüşüyor. Hatta kurban kesimleri yarıda bile kalabiliyor. Kurbanın derisi yüzülürken zarar verebiliyor. Kurban kesenler kendilerine de zarar verebiliyor. Kesimin işkenceye dönüşmemesi için yerli çelik bıçakları tercih edin." dedi. Nohut, Türkiye'de üretilen çelik bıçakların kolay kolay körelmediğini ve yapılan işten daha iyi verim alındığını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Kurbanınıza 'Çin' işkencesi yapmayın" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER