Kur'an-ı Kerim'e çirkin harekete yakalama kararı

Kur'an-ı Kerim’e hakaret içerikli bir fotoğraf paylaşan twitter kullanıcısına yakalama kararı çıkarıldı.

Kur'an-ı Kerim'e çirkin harekete yakalama kararı

Sosyal paylaşım sitesinde Kur'an-ı Kerim’e ayakkabılarla basılmış bir fotoğraf paylaşan twitter kullanıcısı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 58’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, hakkında geçen celse zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Gülbeyaz A. katılmadı. 

SANIK HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARILMASINA HÜKMEDİLDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın adresinin değiştiğini belirterek yeni adresinin de tespit edilemediğini hatırlattı. Sanığın duruşmalardan kaçtığı kanaatine varan mahkeme, savunmasının alınması ve sonrasında serbest bırakılması amacıyla sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.
Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimallerine binaen Diyanet Sen, Hayrat Vakfı’nın davaya katılma taleplerini kabul etti. Duruşma ertelendi.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, şüphelinin evinde yapılan aramada, paylaşılan fotoğraftaki ayakkabılar ile çekimin yapıldığı cihazın tespit edilerek muhafaza altına alındığı belirtilmişti. İddianamede, şüpheli Gülbeyaz A.'nın, ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' ile ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçlarından 1,5 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İHA
<< Önceki Haber Kur'an-ı Kerim'e çirkin harekete yakalama kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER