Brezilyalı yazardan Kur'ân'a hakaret eden kıza tokat gibi cevap

Brezilyalı Paulo Coelho sosyal medyada yaptığı Kuran-ı Kerim paylaşımına hakaret içeren yorum yapan Arap bir kıza ders niteliğinde cevap verdi.

Brezilyalı yazardan Kur'ân'a hakaret eden kıza tokat gibi cevap

Latin Amerika'nın en çok tanınan ve takip edilen yazarlarından olan Brezilya vatandaşı Paulo Coelho sosyal medyada yaptığı Kuran-ı Kerim paylaşımına yorum yapan Arap bir kıza ses getiren bir cevapta bulundu.

Beyaz Tarih'in haberine göre, 100'e yakın ülkede 50 kadar farklı dile çevrilen ilk kitabı olan Simyacı ile büyük bir takipçi kitlesine kavuşan Paulo Coelho sosyal medyada Kuran-ı Kerim paylaşımını "Dünyayı değiştiren kitap" olarak yorumlayınca bir Arap kızın rahatsız edici yorumuna cevap vermek durumunda kaldı. Hristiyan olduğu bilinen Coelho "bu kitap şiddetin ve katliamın kaynağıdır" şeklinde yorumda bulunan Hiba B Dakkak'a unutulmayacak bir cevap verdi.

Coelho: "Bu doğru değil, biz Hıristiyanlar olarak inancımızı asırlar boyu kılıç ile yaymaya çalıştık, Haçlılar'ın sözlükteki anlamına bakabilirsin. Kadınları cadı yaftasıyla katlettik, bilimsel gelişmeleri Galileo'da olduğu gibi engellemeye çalıştık. Ancak bu inançların değil onu istismar edenlerin sorunudur" diye cevapladı.

Sosyal medyada ses getiren bu karşılıktan sonra Hiba B Dakkak isimli kullanıcıya tepki gelirken onlarca milyonluk takip listesine sahip olan Paulo Coelho yoğun tebrik aldı.

<< Önceki Haber Brezilyalı yazardan Kur'ân'a hakaret eden kıza tokat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER