Kunduzlular, Kabil'de caddeyi trafiğe kapattı


Kunduz vilayetindeki çatışmalardan kaçarak başkent Kabil'e sığınan Kunduzlular, devletin kendileri için bir şey yapmadığını savunarak en kalabalık caddelerden birini trafiğe kapattı.

Onlarca erkek, kadın protestocu yolu yaklaşık 4 saat trafiğe kapalı tuttu. Kunduz'un halen ateş içinde yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken halk, devletin mazlum insanların sesine kulak vermesi çağrısında bulundu.

Kunduz'dan kaçarak gelen ve çocuklarıyla geceyi sokakta geçiren Asife isimli kadın, gözyaşlarını içinde "Kunduz'dan geldik. Hayatımız berbat oldu. Ne evim, ne param, ne de eşyam kaldı. Devletten isteğimiz bizim sesimize kulak versin. Önümüz kış. Kalacak yerimiz yok. ABD bizi bitirdi. Her şey Amerika'nın elinde. Taliban'ı da o getiriyor. Sonra uçaklarıyla sivillerimizi hedef alıyor. Bu Amerikan'nın projesi." diyerek Amerika'yı hedef aldı.

Gevher Bibi adlı başka bir kadın 10 gündür çocuklarının aç olduğunun altını çizerken, sokaklarda yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti. Gevher, devletin kendilerine en azından kalacak bir yer ve yiyecek bir lokma imkânı sağlaması talebinde bulundu.

TALİBAN AİLEMDEN 8 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Kunduz vilayetinin Taliban'ın eline geçmesinin ardından katliam yaptığını öne süren ve ailesinden 8 kişinin öldüğünü belirten Şefikullah (25) şahit olduklarını paylaşırken gözyaşlarında boğuldu. Şefikullah, "Ailemden herkes öldü. Kanlar içindeyken yaka paça gece yarısı kaçmak zorunda kaldım. Bir ekmek almak için param yok. Allah şahit gidip ölen ailemin kanını toplama gücünde değilim. Bakın her tarafım kanlı. Taliban ne büyüğe bakıyor ne de küçüğe herkesi öldürüyor. Benim için bugün kıyamet günü." şeklinde acısını paylaştı.

Arif isimli başka bir Kunduzlu da Kabil'e geldiklerinde ailesiyle sokak ortasında iken bir hayırseverin evine götürdüğünü ve geceyi orda geçirdiğini dile getirdi. Arif, çıkan çatışmada evlerinin yağmalandığını, dükkân ve hastanelerin ateşe verildiğini ifade ederken, canlarını zor kurtardıklarını beyan etti.

MSF SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI YÜZDEN FAZLA

Kunduz'da sınır tanımayan doktorları hedef alan ABD saldırısına değinen Nurullah da sabah saatlerinde hastaneye gittiğini, ölen ve yanan cesetleri hastaneden çıkardıklarını söyledi. Ölenlerin yüzden fazla olduğunu iddia eden Nurullah yapılan açıklamanın doğru olmadığını öne sürdü.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayeti 9 gün önce Taliban kontrolüne geçmesinin ardından kara ve havadan düzenlenen özel operasyonlar sonrası güvenlik güçleri tarafından geri alınmıştı. Evlerde saklanan Taliban, güvenlik güçleriyle çatışmaya devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kunduzlular, Kabil'de caddeyi trafiğe kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER