Kumpası böyle itiraf etti

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü’ne usulsüzlük iddiasıyla yapılan operasyona dayanak olan ifadelerin, kurum çalışanı bir uzmanın yalan beyanları olduğu belirlendi. Söz konusu uzman da ifadesiyle kumpası itiraf etti.

Kumpası böyle itiraf etti

Algı operasyonlarının Manisa’daki adresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK)  İl Koordinatörlüğü oldu. AB hibelerini  kullandıran TKDK İl Koordinatörlüğü personeline kredi kullandırmada usulsüzlük iddiasıyla operasyon yapıldı. Bu iddianın gerekçesi ise TKDK’dan hibe kredi kullanan bir çiftçinin tek taraflı beyanları oldu.

Ancak kamuoyunda ‘paralel operasyon algısı’ oluşturmak için aynı gün Hizmet Hareketi’ne yakın isimlerin de üyesi olduğu Manisa Teknik Elemanlar Derneği’ne(MATED) de aynı soruşturma kapsamında operasyon yapıldı. Operasyonun sözde paralel dayanağını ise Manisa TKDK’da görevli Kürşat Dağdelen isimli bir uzmanın Havuz Medyası’nın da içinde olduğu bazı internet sitelerine geçtiğimiz yıl gönderdiği bilgi ve belgeler oluşturdu.

ASILSIZ İDDİALAR


Dağdelen, TKDK Manisa İl Koordinatörü A.I’nın devletin parasıyla ABD’ye giderek  Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği. Bu ziyaretin parasını kurama fatura ettiği ve sıklıkla ziyaretlerin her birinin kuruma maliyetinin 90 bin lira olduğu iddiasını ortaya attı. Ayrıca A.I’nın kurumun aracını şahsi işlerinde kullandığını ileri sürdü. TKDK Başkanlığı soruşturma başlattı.

EL YAZISI İTİRAF

Soruşturma sonucunda görev yeri değiştirilen kurum personeli Dağdelen’in yapılan atamaya tepki olarak kurum ve kurum çalışanlarına iftira attığı tespit edildi. TKDK İç Denetim Koordinatörlüğü’nün raporunda Dağdelen’in çalışma arkadaşlarına bizzat tuzak kurduğu kaydedildi. Hatta Dağdelen soruşturma kapsamında Ankara Başkanlık makamına çağrılarak verdiği iki ifadede kendi kurduğu kumpası bizzat itiraf etti. Dosyaya giren el yazısı ifadesinde Dağdelen, internet sitelerinde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu, koordinatörlükte herhangi bir mobbing ve Cemaat yapılanması olmadığını belirtti.

SORUŞTURMAYI DUYUNCA

Dağdelen suçunu itiraf etmesinin ardından hakkında yeni bir soruşturma açılacağını öğrenince şok oldu. Bir önceki ifadesinde kuruma ait özel belgeleri ele geçirdiği, bu belgeleri manipüle etmesi için bazı kara propaganda sitelerine verdiği bu nedenle kurumun itibarına zarar verdiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Ardından Dağdelen yalan söylediğini belirttiği ilk iki ifadesini değiştirdi. Kendisine baskı yapıldığını öne sürdü. Bu sırada denetlemeye alınan bilgisayarlarının teknik incelemede yalan bilgileri Dağdelen’in servis ettiği tespit edildi. Bunun üzerine müfettişler, Kürşat Dağdelen üzerine atılı suçu kendi ifadesiyle kabul etmesine dahi gerek görülmediği, suçun sabit olduğunu belirtti.

GERÇEKLERİ ÇARPITTI


Denetleme raporunda Dağdelen’in internet sitelerine gönderdiği haberde yer verilen iddiaların gerçek durumu çarpıttığı, böylece içeriği itibariyle gerçeği yansıtmayan bilgi ve belgelerle kamuoyunun kurum hakkında yanlış bilgilendirilmesine sebebiyet verdiği kaydedildi. Dağdelen’in kurumum itibarının ve güvenin zedelendiği gerekçesiyle 3 yıl kıdem durdurma cezası karşılığında 1/2 oranında maaşında kesntiye gidilmesi kararı verildi.

İDDİALAR YALAN ÇIKTI

Yapılan denetlemede TKDK Manisa İl Koordinatörü A.I’nın Burdur Ziraat Odası’yla birlikte toplam 220 kişilik bir grupla Texas Tarım Fuarı’na gittiği bu fuarla alakalı resmi davetin olduğu tespit edildi. A.I.’nın ABD’de yaptığı tüm gezi ve ziyaretlerin video ve fotoğraf kayıtlarının bulunduğu ve resmi program dışına çıkılmadığı da belirlendi.

Ayrıca sık sık ABD’ye gittiği iddia edilen A.I.’nın kurum hayatı boyunca sadece bir kez ABD’ye gittiği belirlendi. Onda da bütün masrafları dahil 8.397 TL harcadığı kaydedildi. Öte yandan hibelerin denetiminde de bir usulsüzlüğe rastlanmadı.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Kumpası böyle itiraf etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER