Yağmur Dergisinin 6. Hikâye Yarışması sonuçlandı

Dil, kültür ve edebiyat dünyasının önde gelen yayınlarından Yağmur Dergisi, gelenekselleştirdiği ve bu yıl 6.sını düzenlediği, edebiyat dünyasına genç kalemler kazandırdığı, hikâye yarışmasının sonuçlarını açıkladı.

Yağmur Dergisinin 6. Hikâye Yarışması sonuçlandı

Dil, Kültür ve Edebiyat hizmetini 12 yıldır sürdüren Yağmur Dergisinin gelenekselleştirdiği ve bu yıl 6.sını düzenlediği hikâye yarışmasına, dünyanın dört bir tarafından binlerce hikâye gönderildi.Yarışmanın bu seneki jürisine; Ali Şanverdi, Recep Şükrü Güngör, Şemsettin Yapar, Osman Alagöz, Yılmaz Yılmaz ve Zekeriya Kantaş gibi edebiyat dünyasının seçkin isimleri katıldı.

Binlerce hikâye arasında, tercih yapmakta zorlanan jüri üyeleri, en iyi üç eseri seçti. Bu üç eser arasında “Kanatlı Risaleler” ile Ahmet Özel yarışmanın birincisi olurken, “Gümrük Kapısında Çökelek Yiyen Adam” adlı hikâye ile Âlim Akça ikinci, “Kuyudan Kumbara” adlı hikâye ile Mehtap Altan üçüncü oldu. 

Yarışmada ayrıca, “Kelimeler” adlı hikâyesi ile Mürsel Aktaş, “Kelebek Hayatlara Dokunabilmek” Hikâyesi ile İlknur Işık, “Hala İnsanım” Hikâyesi ile Bulut Uçar mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın birincisi Ahmet Özel“Kanatlı Risaleler” adlı hikâyesini şöyle anlattı: “Çalışma hayatımın yoğunluğu yazmaya vakit bırakmıyordu ancak Yağmur Dergisi’nin hikâye yarışması bana yazma disiplini kazandırdı. Hikâyemi, tarihe tanıklık etmenin sorumluluğu ile yazdım. Yazmak aslında bir yüzleşme eğilimidir ve hatırlatmaktır bireye kendisini. Paspas altına süpürülenleri gün ışığına çıkarmaktır yazmak. Derdi olana soluk aldırmaktır. Çocukluğumu ve ergenliğimi geçirdiğim 28 Şubat sürecinde, bir dönemin acılarını sezdirmek ve unutulmamasını sağlamak istedim. Köşede sessizce ağlayanların sesi olmak önemliydi benim için. Ödül almak çok mutluluk verici ama yazmasam ablalarımın hakkı kalırdı” dedi.

3 Ocak Cumartesi günü,  saat 13:00- 16:00 saatleri arasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının Kuzguncukta ki ofisinde yapılacak olan ödül töreni, edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.  Törende, birinci olan hikâyenin yazarına 2.500 TL, ikinci olan hikâyenin yazarına 1.500 TL, üçüncü  olan hikâyenin yazarına 1.000 TL  Mansiyon kazanan üç kişiye ise 500’er TL ödül verilecek.  


<< Önceki Haber Yağmur Dergisinin 6. Hikâye Yarışması sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER