Türkçe'nin çocukları Avrupa'yı yerinden oynattı

11 Senedir Türkiye'yi şenlendiren Türkçe'nin çocukları son durağı Almanya oldu. 12. Dil ve Kültür Festivali'nin muhteşem final gecesi Almanya'nın Düseldorf şehrinde yapıldı. Farklı ülkelerden gelen minik yürekler, "Türkçe dünyanın her yerinde ev sahibi" mesajını verdi.

12. Türkçe Olimpiyatları görkemli bir geceye sahne oldu

Türkçe Olimpiyatlarının kapanış töreni Almanya'nın Düsseldorf şehrinde yapıldı. Açılışı Etiyopya, şarkı finali Romanya'da yapılan festivalin Almanya Düsseldorf'daki kapanış töreninde salon hınca hınç doldu.

Almanya'nın en büyük salonlarından olan ISS Dome'da muhteşem bir gece yaşandı.

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından düzenlenen organizasyona dünyanın 145 ülkesinden 250 öğrenci katıldı.

Bu yıl Türkiye'de stat ve salon verilememesi sebebiyle gurbete taşınan 12. Türkçe Olimpiyatları en çok öğrencileri üzdü.

Olimpiyatların yurtdışında gerçekleşmesine ise bugüne kadar bu coşkuyu tadamayan gurbetçi vatandaşlarımız sevindi.

Muhteşem gece için Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi de bir mesaj gönderdi.

Gecede Türkçe özel ödülü Türk avukat ve kadın hakları savunucusu Seyran Ateş'e verildi.

12 binden fazla kişinin salonu hınca hınç doldurduğu gece Türkçe'nin çocuklarının hep birlikte Yeni Bir Dünya adlı parçayı seslendirmesiyle son buldu.

2 SAATTE 1 MİLYON TWEET

Türkçe Olimpiyatları sosyal medyada da büyük yankı buldu. Uzun süre dünya gündeminin zirvesinde yer alan  ‘ColorsOfTheWorld’ ve ‘DünyaDiliTürkçe’, ‘DünyanınRenkleri’ hashtagleri Dünya Kupası maçlarının gündemiyle yarıştı. Gecede ‘DünyaDiliTürkçe’ etiketiyle  380 bin, ‘ColorsOfTheWorld’ etiketiyle ise 150 bin tweet atıldı.  Almanca etiketle 100 bin, etiketsiz 425 bin Tweet atıldı. Toplam Tweet sayısı ise 1 milyonu geçti. Tweet atan kişi sayısı ise 250 bin oldu. Kapanış programını Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Bugün TV, Mehtap TV, Irmak TV ve Cihan TV Network’tan canlı olarak yayınlandı.
<< Önceki Haber Türkçe'nin çocukları Avrupa'yı yerinden oynattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER