Sonsuz Nur..

O’nu anlamak, O’nu yaşamak ve her ânımıza taşımak için…

Sonsuz Nur..

 İnsanlık, gerçek medeniyeti O’nun sayesinde tanıdı ve benimsedi. O’ndan sonra bu istikamette gösterilen her gayret, O’nun getirdiği esasları taklit etmekten öteye gidemedi. Zaman yaşlandıkça, devasız fikirler köhneleşip durdukça sadece O; insanların sinelerinde her gün açan bir tomurcuk gibi tazelendi. yaratılmış her şey bugün, O’nun huzur veren nefesine muhtaç
Husumet, nefret, fakirlik ve inançsızlığın hayat hakkı tanımayan çarklarında sıkışan beşeriyet, O’nun geride bıraktığı emanetlerle tekrar dirilmeyi bekliyor.gerçek hürriyeti insanlığa ilk defa ilan eden,insanların hukuk ve adalette birbirine eşit olduğunu vicdanlara duyuran; üstünlüğü ahlak, fazilet ve takvada arayan, zalime ve zalim düşünceye karşı hakikati haykırmayı ibadet sayan Gerçek Bir Kahraman.  Hz. Ahmed-i Mahmud-u Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)

Sonsuz Nur, duygu, düşünce, ilim, mânâ ve ruhta insanlığın görüp göreceği en muhteşem medeniyetin kurucusu, varlığın manası ve özü, yaratılış ağacının çekirdeği ve meyvesi, insanlığın iftihar tablosu Rahmet Peygamberi’ nin en büyük Nebi ve Resul olmasının yanında en mütevazı kul; dost ve düşmanın ittifakıyla, hem bir devlet adam, hem yenilmez bir komutan, hem en büyük bir terbiyeci ve kılavuz, hem en büyük bir düşünce insanı olarak tarihe hükmetmiş ve yön vermiş insanların en seçkini ve en tesirli “ İnsanlardan bir insan” olmasıyla günümüz nesillerine tanıtıyor. 
Sonsuz Nur Allah’ ın Zat, şuünat, sıfat ve isimlerine an kapsamlı ve en geniş parlak ayna olan Zatı, aynı zamanda bir baba, bir aile reisi, bir arkadaş olarak hilim, sabır, cömertlik, başkalarını kendine tercih, hikmet, iffet, cesaret gibi bütün faziletlerin eşsiz temsilcisi olarak da takdim ediyor.
Sonsuz Nur günümüzde, peygamberliğe ait vazifeyi temsil etme durumunda olanlara nasıl bir yol ve sistem takip etmeleri gerektiğini de gösteren siyer felsefesi, kılavuz bir kitap.
Sonsuz Nur, O’ndan sonra O’nu en güzel anlatan eserlerden biri, Allah ve Resulullah aşkının, göz kamaştıran kristal bir kalpte yuvalanışı Ehl-i Beyt sevgisinin kendilerinden bir yürekte ve yürek isteyen bir yerde mayalanışı Sonsuzluk bestesinin davudî bir sesle söylenişi… 

Nil yayınları ,  Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vaazlarından derlenen, bugüne kadar 30 farklı dünya diline çevrilip bir milyondan fazla insan tarafından okunan eseri, şimdi, 5 ciltlik seride topladı. 
Efendimiz(sallallahu aleyhi ve sellem)’in Peygamberlik hususiyetlerinin yanı sıra, insanî yönlerinin eşsizliğini de benzersiz bir üslupta ele alan Sonsuz Nur, dünyanın gördüğü en muhteşem karakterle tanışmak, her adımda onunla rehberliğine başvurmak için okuruna ayrıcalıklı ve anlaşılır bir okuma biçimi sunuyor. 

Aradan 14 asır geçmesine rağmen zaman yine O’na akıyor, gönüller onunla diriliyor.  Sonsuz Nur, sizi yeniden bitmeyen bir yolculuğa çağırıyor. O’nun asrında yaşayamadık ama O’nun SONSUZ NUR’u her asra ışık tutmaya devam ediyor.


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER