Sonsuz Nur yarışmasının galipleri belli oldu

Sonsuz Nur yarışmasının ödül töreni 52 ülkede canlı olarak ekrana gelecek.

Sonsuz Nur yarışmasının galipleri belli oldu

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Sonsuz Nur adlı eserinin İngilizce, Urduca ve Hintçe tercümelerinden yapılan ve bütün Hindistan'da 110 bin kişinin katıldığı Sonsuz Nur yarışmasının galipleri belli oldu. Ödüller 15 Mart Cuma günü düzenlenecek özel bir programla sahiplerini bulacak.

2012 yılının Eylül ayında Efendiler Efendisini hedef alan menfur film hadisesi sonrası muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Financial Times gazetesinde yazdığı köşe yazısında Müslümana yakışan protesto biçimini tarif etmiş, bir olaya tepki gösterilirken şiddete başvurulmaması gerektiğinin altını çizmişti.   

Peygamber Efendimiz'in hayatının gençler tarafından daha iyi okunup anlanmasını tavsiye eden Gülen'in bu tavsiyesi İslam alimleri arasında büyük kabul görmüş, Hocaefendi'nin bu çağrısına cevap veren Hindistan'ın önde gelen İslam alimleri, Gülen'in Sonsuz Nur eserinden Hindistan genelinde bir yarışma organize etmişti.


2 ayda 110 binden fazla basılan kitabın final sınavının yapılmasının ardından kazananlar belli oldu. Kazananların ödüllerini alacağı gece için büyük bir program organize edildi. Hindistan Dışişleri Bakanı Salman Hurşid ve Azınlıklar Bakanı Rahman Han'ın şeref konuğu olacağı programda Türkiye Büyükelçisi Burak Akçapar da bir konuşma yapacak.
          
Türkiye'den de kalabalık bir heyetin izleyeceği ödül töreni bir Hindistan kanalı tarafından canlı yayınla dünyanın 52 ülkesine aynı anda ulaştırılacak. 

Birçok yerel kanal ve basının takip ettiği yarışma hakkında bazı kanallar program ve belgesel çalışmalarını yayınlamaya başladı. Heyet önümüzdeki yıllarda Fethullah Gülen Hocaefendi'nin diğer kitaplarından da yarışmalar yapmayı hedefliyor.

SONSUZ NUR

Sonsuz Nur Allah’ ın Zat, şuünat, sıfat ve isimlerine an kapsamlı ve en geniş parlak ayna olan Zatı, aynı zamanda bir baba, bir aile reisi, bir arkadaş olarak hilim, sabır, cömertlik, başkalarını kendine tercih, hikmet, iffet, cesaret gibi bütün faziletlerin eşsiz temsilcisi olarak da takdim ediyor.

Sonsuz Nur günümüzde, peygamberliğe ait vazifeyi temsil etme durumunda olanlara nasıl bir yol ve sistem takip etmeleri gerektiğini de gösteren siyer felsefesi, kılavuz bir kitap. Sonsuz Nur, O’ndan sonra O’nu en güzel anlatan eserlerden biri, Allah ve Resulullah aşkının, göz kamaştıran kristal bir kalpte yuvalanışı Ehl-i Beyt sevgisinin kendilerinden bir yürekte ve yürek isteyen bir yerde mayalanışı Sonsuzluk bestesinin davudî bir sesle söylenişi… 

Nil yayınları ,  Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vaazlarından derlenen, bugüne kadar 30 farklı dünya diline çevrilip bir milyondan fazla insan tarafından okunan eseri, şimdi, 5 ciltlik seride topladı. 
Efendimiz(sallallahu aleyhi ve sellem)’in Peygamberlik hususiyetlerinin yanı sıra, insanî yönlerinin eşsizliğini de benzersiz bir üslupta ele alan Sonsuz Nur, dünyanın gördüğü en muhteşem karakterle tanışmak, her adımda onunla rehberliğine başvurmak için okuruna ayrıcalıklı ve anlaşılır bir okuma biçimi sunuyor. 

Aradan 14 asır geçmesine rağmen zaman yine O’na akıyor, gönüller onunla diriliyor.  Sonsuz Nur, sizi yeniden bitmeyen bir yolculuğa çağırıyor. O’nun asrında yaşayamadık ama O’nun SONSUZ NUR’u her asra ışık tutmaya devam ediyor.
<< Önceki Haber Sonsuz Nur yarışmasının galipleri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER