Sami Yusuf, 'Salaam' albümü basına tanıttı

Azeri asıllı İngiliz şarkıcı Yusuf, ''Salaam'' albümünün Türkiye versiyonunu, düzenlenen basın toplantısında tanıttı.

Sami Yusuf, 'Salaam' albümü basına tanıttı

Sami Yusuf, Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, albümünün dünyayı değiştirecek bir eser olduğunu iddia etmediğini belirterek, ''Fakat şunu söyleyeyim; en başından beri barışa, birliğe ve farklılıklarımızı kutlamaya inandım, albüm de bu felsefemin, inancımın bir uzantısı'' diye konuştu.

''Barışın hissedildiği ülkede olmaktan mutluyum''

Günümüzde barışa, sevgiye, dayanışmaya, anlaşmaya, birbirini tanımaya ve merhamete her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu anlatan Yusuf, albümünün Türkiye versiyonunu İstanbul'da tanıtmanın kendisi için önemli olduğunu vurguladı. 

Sami Yusuf, şöyle devam etti: 
''Barışın hissedilebildiği, farklı düşüncelerin ve inançların bir arada yaşadığı ve aynı mesajı paylaştığı bu ülkede olmaktan mutluyum. Albümüm dini, dogmatik, 'biz ve siz' ayrımı yapan bir mesaj taşımıyor. Ezeli, ebedi, zaman üstü bir mesaja sahip; sevgi, anlayış, dayanışma, birlik. Bunlar sadece İslam'ın değil, dünyadaki bütün büyük inanç geleneklerinin de değerleridir.''

Türk hayranının şiirini besteledi

''Salaam'' albümünün önceki çalışmalarına göre ''daha az arabesk'' olduğunu, ''doğu-batı''sentezi yaptığını anlatan Yusuf, albümdeki Türkçe ''Daha Kuru Topraklar'' şarkısının sözlerinin bir Türk hayranı tarafından yazıldığını söyledi.

Yusuf, bu şarkının sözlerini internette gördüğünü ve beğendiğini, çevresindeki insanların da onayını aldıktan sonra şiirin sahibi İbrahim Tut'un iznini alarak bestelediğini ifade etti. 
Daha sonra piyanonun başına geçen sanatçı Yusuf, albümde yer alan Türkçe ve İngilizce şarkılardan bazı bölümleri seslendirdi. Yusuf, albüme adını veren ''Salaam'' şarkısını da söyledi.

Klip ilk kez İstanbul'da gösterildi

Toplantıda, albümde yer alan ''Nerede olursan ol'' şarkısı için ABD'nin Kaliforniya eyaletinde çekilen klip de izletildi. Yusuf, klibin dünyada ilk kez Türkiye'de gösterildiği bilgisini verdi.

Sami Yusuf'un, ''Salaam'' albümünün Türkiye versiyonu 5'i Türkçe olmak üzere 16 şarkı içeriyor. Albümün küresel versiyonu 2012 yılının sonunda çıkmıştı. 
<< Önceki Haber Sami Yusuf, 'Salaam' albümü basına tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER