Risale-i Nur'u daha iyi anlayabilmek için önemli çalışma

Yazar Ali Ünal'ın kaleme aldığı yeni kitap, Risale-i Nurlarda yer alan pırlanta ölçüleri açıklıyor.

Risale-i Nur'u daha iyi anlayabilmek için önemli çalışma

Bin bir zorlukla kaleme alınan Risale-i Nurlara ilgi her geçen gün artıyor. Risaleler, dünyada en fazla tercümesi yapılan eser olma özelliğine sahip. 40 ayrı dile çevrildi. En ücra köşelere ulaştı. 

Kuran-ı Kerim'in tefsiri Risale-i Nurlar çok zengin bir mahiyete sahip. Onu daha iyi anlayabilmek yapılan çalışmaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Önemli çalışmalardan birini Araştırmacı Yazar Ali Ünal yaptı. Ünal, Risale-i Nur'da Külli Kaidele adında yeni bir eser kaleme aldı. 

Araştırmacı-Yazar Ali Ünal"İSLAMA GÖRE DÜŞÜNME ADINA KÜLLİ KAİDELER, İMAN HAKİKATLERİ ADINA KÜLLİ KAİDELER. GAYBA İMAN, MESELA CENABI ALLAH'IN VARLIĞINA BİRLİĞİNE BU KONUDA ÜSTAD'IN FEVKALADA VERDİĞİ ÖLÇÜLER VARDIR. "

Eser, Risale-i Nur'u açıklıyor.

"KUR'ANDAN VE SÜNNETTEN ÇIKARILMIŞ FERİ VEYA FERDİ CÜZİ MESELELER HAKKINDA İSLAMA GÖRE HÜKÜM VEREBİLMEK İÇİN ESAS ALINAN PRENSİPLERDİR BUNLAR.  BU ŞİMDİ SEKİZ BÖLÜM HALİNDE. BUNLARI ELE ALMAYA ÇALIŞTIK. 900 KÜSÜR, ZANNEDİYORUM 960 CİVARINDA BİR KÜLLİ KAİDE AMA DAHA DA FAZLA OLABİLİR. BENİM TOPLAYABİLDİKLERİM BUNLAR OLDU." 

Yazar Ali Ünal bu eseri niçin kaleme aldığını da şöyle ifade ediyor: 

"ÖNEMİNE BİNAEN FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ ASLINDA FAKİRE ZANNEDİYORUM ALTI SENE YEDİ SENE OLMUŞTUR. SİZ ÇALIŞSANIZ DEMİŞTİ, BEN DE RİSALELERE AİT BİR ÇALIŞMA HOŞUMA GİTTİĞİ İÇİN VE HOCAEFENDİ'DEN BİR EMİR TELAKKİ ETTİĞİM İÇİN RİSALELERİN TAMAMINI TARAYARAK SEKİZ BÖLÜM HALİNDE İNCELEMEYE ALDIM, TASNİF EDEREK"

Risale-i Nur'da Külli Kaideler kitabı yaklaşık 650 sayfa. Kitap serinin ilk eseri. Önümüzdeki dönemde iki cildi daha çıkacak...

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri iman hakikatlerini hiçbir şüpheye yer bırakmayacak biçimde izah ediyor. Bediüzzaman ve talebeleri, iman hakikatlerini anlattıkları için onlara bin bir eziyet vermişlerdi. Risaleleri bir suçlu gibi defalarca yargılamışlardı. Ama Risaleler hepsinden de beraat etti...

<< Önceki Haber Risale-i Nur'u daha iyi anlayabilmek için önemli çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER