Radyo tarihinin en yüksek bütçeli yapımı

Samanyolu Radyolar Grubu radyo tarihinin en yüksek bütçeli belgeseline imza atıyor.

Radyo tarihinin en yüksek bütçeli yapımı

Türkçe Olimpiyatları'nın bütün bir yıl süren hazırlık sürecine ışık tutacak belgesel programı "Yeni Bir Dünya" adını taşıyor. Belgeselin Kırgızistan'daki Türk okullarının hazırlıklarını konu edinen ilk bölümü ise bu akşam (2 Şubat) Radyo Mehtap frekansından dinleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 

Yeni Bir Dünya adlı radyo belgeseli her yıl düzenlenen ve ülkelerinden gelerek Türkçe ile başarılı performanslar sergileyen yabancı öğrencilerin herkesi coşku ve sevince sevk ettiği Türkçe Olimpiyatları'nın arka planında yaşanan hazırlık sürecinde ortaya konan gayreti ve çekilen zahmeti gözler önüne sermeyi, dinleyiciyi bu büyük gayretten ve zahmetten haberdar etmeyi hedefliyor.

“Yeni Bir Dünya” projesi Samanyolu Radyolar Grubu çatısı altında yayınlarını sürdürmekte olan Burç FM, Radyo Mehtap, Samanyolu Haber Radyo ve Dünya Radyo'da bugüne kadar değişik projelere ve programlara imza atmış yapımcı ve sunucuların ortak gayretleri ile yürütülüyor.  
Bu kapsamda Radyo Mehtap Genel Yayın Yönetmeni Mesut BARAN, Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Osman Çalık, Burç FM Programlar sorumlusu Oğuz On, Samanyolu Radyolar Grubu Müzik Direktörü Emre Başer ve Radyo Mehtap Program yapımcısı Fatih Eren ülkelere gidip röportajlar yapan isimler. 

Projenin fikir babası ve aynı zamanda koordinatörlüğünü yapan Radyo Mehtap Genel Yayın Yönetmeni Mesut BARAN, "Gidilen her ülke ayrı bir hikâyeyi içinde barındırıyor. Röportaj yapılan kişilerin çok özel hikâyelerine, fedakârlıklarına, hüzünlerine, mutluluklarına, yaşanılan ilginç olayların en özel anlarına şahitlik edeceğiniz bir radyo belgeseli formunda hazırlanan programla sadece kulaklarınıza değil gönüllerinize de misafir olmaya geliyoruz." diyor. 

Türkçe Olimpiyatları tertip komitesi ve Nüans Tur'un desteklediği Yeni Bir Dünya adlı radyo belgeseli şu an için Cumartesi günleri saat 20:00'de ve tekrarı ile Pazar aynı saatte Radyo Mehtap'ta yayınlanıyor. Ancak ilerleyen günlerde belgeselin Burç FM'den de yayınlanarak daha geniş kitlelere ulaştırılması planlanıyor. 

Belgeselin Kırgızistan'daki Türk okullarının Türkçe Olimpiyatları hazırlıklarına ışık tutan ilk bölümü ise bu akşam (02 Şubat) saat 20:00'de dinleyici ile buluşuyor. 
Belgeselin, şu ana kadar hangi ülkelere gidildiğine dair haberlerin, gidilen ülkelere ait izlenimlerin, ülkelere gidenlerin objektiflerine yansıyan güzel karelerin ve yayınlanan bölümlerin ilgilisine sunulduğu bir de web sayfası bulunuyor. 
Detaylı bilgi için belgeselin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

<< Önceki Haber Radyo tarihinin en yüksek bütçeli yapımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER