Mevlid Kandili coşkusu Dünya TV ile yaşandı

Türkiye’nin Irak’a açılan kapısı Silopi’ye komşu olan Duhok kentindeki Mevlid Kandili heyecanı, Dünya TV’den canlı yayınla ekrana geldi.

Mevlid Kandili coşkusu Dünya TV ile yaşandı

Dünya TV'nin yayınladığı, Selahaddin Camii’ndeki programa yoğun bir katılım oldu. 

Program Ahmed Ubeyd’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mela İhsan, bütün kainatın Peygamber Efendimiz'i “Sen alemlere rahmetsin” diye karşıladığını anlattı. 

Botan Mehsun ise "Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) bize gösterdiği doğru ve güzel ahlak yolu üzerinde öğütlerini anlamamız, yaşamamız gerekir" diye konuştu.

Yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Mehsun, "birbirimize yardım etmediğimiz sürece aramızda nifak olacak" ifadelerini kullandı.
 
Mela Muhemmed Enes Şerif ise Peygamberlerin, Efendimiz'i (S.A.V) müjdelediğini anlattı. 

"Peygamber Efendimiz daha yeryüzünü şereflendirmeden önce de Mekke onun bereketini görmüştür" diyen Muhammed Enes Şeref, Hz. Amine annemizin "Ben O’na (S.A.V) hamileyken hiç sıkıntı yaşamadım" dediğini hatırlattı. 

Peygamber Efendimiz'in şefkat yönünü vurgulayan Muhammed Enes Şerif, Efendimiz'in “Allah’ım ümmetime rahmet et" duasını hatırlattı. 

Zulüm altında inleyen Suriye’deki kardeşlerimize yardımı vurgulayan Muhammed Enes Şerif, Müslümanların yardım için ellerinden geleni yapmasını istedi ve "Zulüm Müslümanlıkta yoktur" dedi.  

Abdullah Veysi ise Peygamber Efendimiz'in yer yüzünü şereflendirmesi ile insanlığın kendini bulduğunu ve onun yolundan ayrılmamak gerektiğini belirtti. 

Programda Duhok İlahi Grubu'nun okuduğu ilahilerde, Peygamber Efendimiz'e (S.A.V) duyulan hasretler dile getirildi...
<< Önceki Haber Mevlid Kandili coşkusu Dünya TV ile yaşandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER