İstanbul'da kültür şöleni

Sancaktepe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen, II.Sancaktepe Kitap Fuarı, Meydan Parkı’nda açıldı.

İstanbul'da kültür şöleni

 20-29 Eylül tarihleri ziyarete açık olacak fuarda, 45 yayın evi bulunuyor. Ziyaretçiler fuarda indirimli kitap satın alabilecekler. İlk ve orta dereceli okullar başta olmak üzere yaklaşık 54 bin öğrenciyi kitap fuarıyla buluşturacak olan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ilçede kültür yatırımlarının devam edeceğini ve Sancaktepe halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi… 

Sancaktepe Belediyesi, eğitim ve kültür dünyamıza katkıda bulunma amaçlı önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Kentin kültüre verdiği önemin göstergesi olarak bu yıl ikincisi düzenlenen Sancaktepe Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını  açtı. Sancaktepe Kent Parkı’ndaki kitap fuarı, Sancaktepelilerin ayağına kadar gelen önemli bir kültürel fırsat sunuyor. Belediye Başkanı Erdem, “İnternetle doğmuş yeni kuşak, bilgiye ulaşmada çok şanslı. Ama her şeyi hızlı elde etmeye alıştığı için; sunulan bilgileri bir paket olarak alıp sorgulamadan, muhakeme etmeden kullanabiliyor. Halbuki, kitap okumak; bir konsantrasyon gerektirdiği, bilgiyi alıp işleme zamanı verdiği için insanda muhakeme yeteneğini geliştirir. Her yeni kitap, zihin bahçemizde açan yeni bir çiçek gibidir. Bu sebeple önemlidir” dedi.

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise Kitaplar, kültürümüzü yükselten merdivenlerdir. Okunan her kitap da aşılan bir basamaktır” dedi. İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, okumanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında ülkemizle diğer ülkeler arasındaki kitap okuma oranlarını mukayeseli bir şekilde anlatarak, ülkemizde kitap okuma oranlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti.  Fuar alanındaki ziyaretçilerle birlikte yayın evlerinin stantlarını gezen başkan ve kaymakam, bazı kitapları satın alarak yayınevi yetkilileri ile sohbet etti. Fuarın Onur Konuğu ise Gazeteci- Yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. Bahadıroğlu, çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu sohbette okumanın önemine vurgu yaptı.

Okurlar yazarlara kitap imzalatabilecek

45 stantlık ve geniş bir alana kurulan fuar şehrin en merkezi mekânında bulunuyor. Tarihi Türk evi tarzı oluşturulan stantlar, her yayınevine sunulan geniş alanla rahat ve huzurlu bir alış veriş imkanı sağlıyor.  Yayınevleri stantlarda kitapseverleri ağırlarken, bir yandan da kitap yazarlarını okurlarıyla buluşturuyor.

Öğrencilerin fuarı ziyareti sağlanacak

29 Eylül tarihine kadar sürecek olan fuar saat 11.00-20.00 arası okurların ziyaretine açılacak. Ziyaretçiler, fuar süresince satılan kitaplardan yüzde 25-35 oranında indirimli kitap satın alabilecekler. Özellikle, öğrencileri kitapla buluşturma amaçlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen çalışma ile Sancaktepe’deki tüm okullar fuarı ziyaret etme şansı bulacak…

                                                       
<< Önceki Haber İstanbul'da kültür şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER