Hayata Vurulan Nübüvvet Mührü

Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), kâinat üzerindeki her şeyin var oluş sebebi.

Hayata Vurulan Nübüvvet Mührü

Peygamberlik kafilesinin başı ve sonu, seçilmişlerin en azizi, insanlığın şeref âbidesi. İslâm ağacının hem çekirdeği, hem de meyvesi. O, şahsı ile insanlığa zirveleri gösteren, hayatıyla dünya ve ahiret saadetini sunan tek rehberdir. 

Peki, günümüz insanı bu hakikate rağmen neden ateş böceklerine güneş muamelesi yapıyor? Bizim O ezeli ve ebedî güneşe ayna olamamamız, onun ışığını kalplere yansıtamamamız bunun en önemli nedeni. İnsan sevdiğini, bildiği ölçüsünde sever, tanır ve anlatır. Bugün her Müslüman’ın en önemli vazifesi, modern zamanların bulanmış bakışlarına, karıştırılmış akıllarına, sönük ruhlarına O’nu ve O’nun getirdiği mesajı hakkıyla sunmaktır.
 
Şahdamar yayınları tarafından yayınlanan ve Mehmet Akar imzasını taşıyan Efendimiz’in Peygamberliğinin Delilleri KALBLERİN GÜNEŞİ isimli kitap, hepimize Efendiler Efendisi (sallallahu aleyhi ve sellem)’i doğru tanıma ve doğru anlatma konusunda önemli ipuçları sunuyor.

Risale-i Nur’un rehberliğinde Efendimiz’in peygamberliğinin delillerini anlatan yazar, kitabında, Kâinatın Efendimize Şehadeti, Mantıkî Deliller, İçtimaî Deliller, Tarihî Deliller, Vahyî Deliller, Hayatı Seniyyelerinin Şehadeti, Talebelerini Çıkardığı Ufuk, Savaşları, Mu’cizeler, Gaybî Haberler, Bereket Mu’cizeleri, Şifâ Mu’cizeleri, Hayvanlarla İlgili Mu’cizeler, Ağaçlarla İlgili Mu’cizeler, Taşlarla İlgili Mu’cizeler, Mu’cizevî Dualar isimli bölümlere yer vermiş. Bu bölümlerden her birinde yer alan aklî ve kalbî yaklaşımlar, çağımızın manevî hastalıklarına ilaç olabilecek kadar etkili ve mantıklı deliller sunuyor okurlarına.

KALPLERİN GÜNEŞİ, mukaddes hakikatlerin sıradanlaştırılmaya çalışıldığı bir çağda nübüvvet meselesine bakışları revize ederek, Hz. Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) ne bir kavmin lideri, ne de sıradan bir fikrin temsilcisi olmadığını, hayatın O’nun yokluğunu hayal edemeyecek kadar O’na bağlı olduğunu izah etmemize yardımcı oluyor. Bizi yeniden bir kez daha Kelime-i Tevhid’in etrafında toplanmaya çağırıyor. Her şeyin ‘O’ olduğu için var olduğunu, dünya üzerinde çarpan her kalbin ancak ‘O’ güneşin ışığıyla huzur bulacağını hatırlatıyor. 

 Kalblerin Güneşi, Mehmet Akar, Şahdamar Yayınları, 144 sayfa

<< Önceki Haber Hayata Vurulan Nübüvvet Mührü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER