Gonca Dergisi Ocak sayısının zengin içeriği

İşte merakla beklenen Gonca Dergisi'nin ocak ayı sayısındaki zengin içeriği...

Gonca Dergisi Ocak sayısının zengin içeriği

Çek Bir Kısa Film Yarışma

Gonca Dergisinin yeni yarışması Çek Bir Kısa Film, başlıyor. Dergi, yarışma ile geleceğin yönetmenlerini, senaristlerini arıyor. Konunun “Teşekkür Edecek Çok Şey Var!” olduğu yarışmaya 19 Ocak 2015 tarihinde start veriliyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin kendi yaş gruplarında yarışacağı yarışmanın jürisi ve ödülleri, göz kamaştırıyor. Jüri, iletişim uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Ahmet Gökçe, sanatçı Mete Horozoğlu, akademisyen-yönetmen Muaz Gülen, sanatçı Nadir Sarıbacak, sinema eleştirmeni Nedim Hazar ve Psikolog Sümeyra Özcan’dan oluşuyor. 

Birincilik ödülü Apple Mac olan yarışmanın detaylarını 19 Ocak 2015 tarihinden itibaren www.cekbirkisafilm.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Gonca Dergisinde Bu Ay 



Dergide ilk olarak, Orhan Bilir’in “Bir Tosunun Günlüğünden” adlı hikâyesi okuyucuyu selamlıyor. Kayhan Demir’in “Sırlarla Dolu Ülke: Bulutsular” adlı bilim yazısı, yıldızların yaratılışı ve kâinatın muhteşem düzeni hakkında bilgi veriyor. 

Nasreddin Hoca, mütebessim çehresi ve kıvrak zekâsı ile yine hem güldürüp hem düşündürüyor. Mustafa Topçu’nun “Dedem ile Ninem” adlı şiiri, dede ve nine özleminin terennümü âdeta. 

“Gonca Dergisi Kısa Film Yarışması Başlıyooor!” adlı yazı ise hem yarışma hakkında hem de kısa film hakkında bilgi veriyor. Sinema ile alakalı meslekleri tanıtıyor, yarışmaya katılacaklar için de senaryo fikirleri veriyor. 

Mustafa Ökkeş Evren’in “Hava Durumu” adlı şiiri, karla karışık dondurma sunuyor kış sevenlere. “Peygamber Yolu” köşesinde Peygamber Efendimizin [s.a.s.] halim, yani yumuşak huylu oluşundan bahsediliyor. Nezaket, naiflik, hilm…  Herkesin tekrar tekrar okuması gereken “Peygamberimiz Çok Halimdi” başlıklı yazı zamanımızın büyük problemlerinden birkaçına reçete aslında.

Gezgin Abi, her zamanki gibi Türkiye’yi diyar diyar geziyor. Sevenlerine elini bu sefer Konya’dan sallıyor. “Sır Küpü” köşesinde Sümeyra Abla, sorulan bir soru üzerinden çok güzel bir örnekle kâinatın intizam içinde yaratıldığını anlatıyor.

Hayret Et’te, önemli bir problem işleniyor bu ay. Hem de çoğu kişinin ihmal ettiği bir şey: Kendisine yapılan iyilikleri görememek ve bu iyiliklere karşı nezaket gösterememek. 

Dergide bu ay, iki yeni köşe başlıyor. “Muhabir” adlı köşede okulların yaptığı projeler haberleştiriliyor, “Eğer” adlı köşede ise Cenab-ı Allah’ın, muhteşem sanatı gözler önüne seriliyor.

Bu Ayın Hediyeleri

Dergi bu ay sevenlerine Kaydırak eki ve Kalemlik hediye ediyor. Dergi içeriğindeki sorulara ve isteklere cevap verenlere ise bir adet “Bilgece Oyunu”, beş adet “Matematik Oyunu”, iki adet “Kumandalı Helikopter” hediye ediyor.

<< Önceki Haber Gonca Dergisi Ocak sayısının zengin içeriği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER