Etiyopya’dan dünyaya Türkçe şöleni

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından düzenlenen festivalin Etiyopya programını da içeren özel bir belgesel bu akşam saat 22.45'te Samanyolu TV'de ekrana geliyor.

Etiyopya’dan dünyaya Türkçe şöleni

Bu yıl 12.si yapılan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin açılış programı 31 Mayıs akşamı Afrika'nın kalbi Etiyopya'da gerçekleştirildi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen festivalin Etiyopya programını da içeren özel bir belgesel bu akşam saat 22.45'te Samanyolu TV'de ekrana geliyor. 

‘Dünyanın Renkleri' adlı belgeselde, 52 ülkenin bir araya gelerek kurduğu Afrika Birliği'nin merkezi ve Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen Türkçe Festivali'nin perde arkası anlatılıyor. Hazırlıklar, şarkılar, halk oyunları ve bütün bir yıl süren çalışmaların meyveleri… Belgeselde ayrıca Etiyopyalı yetkililerin, cumhurbaşkanının, başbakanının ve Afrika Birliği yetkililerinin görüşlerine de yer veriliyor. Belgesel, Türkiye'nin tanıtımını yapan bir güzelliği gözler önüne seriyor. “Dünyanın Renkleri” belgeseli, festivallerde yaşananların sadece bir eğlence olarak kabul edilmemesi gerektiğini de vurguluyor.

27 ülkeden 95 öğrencinin katıldığı Etiyopya'daki programda Türkçe, Amherikçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Almanca şarkılar seslendirildi. Sunuculuğunu Arnavut öğrenci Anıda Shuki ve Güney Koreli öğrenci Soyeong Choi'nin yaptığı festivalde Kırgız, Kazak, Azeri ve Etiyopyalı öğrencilerin halk oyunları gösterileri de büyük beğeni toplamıştı.

<< Önceki Haber Etiyopya’dan dünyaya Türkçe şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER