Efendimiz'in (S.A.V.) Nurlu hayatı

İnsan sevdiğini bildiği ölçüde tanır ve sever. Allah’ı sevebilmek, O’nun nasip ettiği iman ve idrak ölçüsünde isim ve sıfatlarını bilmekle olur.

Efendimiz'in (S.A.V.) Nurlu hayatı

O’da (C.C.), kendisini hakkıyla bilip, tanıyalım ve lâyık olduğu ölçüde sevelim diye bir rahmet vesilesi olarak bizlere Peygamberler göndermiş ve kendine ait bilgiyi Son Nebî (sallallâhu aleyhi ve sellem) ile en kâmil noktada tebliğ ve temsil ettirmiştir. 

Efendiler Efendisi (sallallâhu aleyhi ve sellem), hayatının her karesi ile İnsanlık Âlemi için eşsiz bir rehberdir. O’nun 63 senelik dünya misafirliği sırasında yaşadıkları ve İlâhi Mesajı insanlığa sunduğu 23 yılın her anı, kendinden öncesini açıklayan ve kendinden sonrasına da saadet yollarını açan muhteşem ve eşsiz bir kaynaktır.

Muştu Yayınları tarafından hazırlanan ve Ümit KESMEZ imzasını taşıyan EFENDİMİZ (sallallâhu aleyhi ve sellem)’İN NURLU HAYATI, O’nun beşerin talihini değiştiren, dünyanın ve insanın karanlıklarını aydınlatan hayatından belki de ilk defa okuyacağınız önemli kesitler sunuyor. 

Eserin diğer siyer kitaplarından farklılaşan en önemli özelliği, En Kutlu’dan bugüne taşınan farklı detaylar ve bu detayların ifade ediliş biçimi. Özellikle Risâlet döneminde yaşananları gözünüzde canlandırabilecek şekilde anlatan yazar; o günleri bugünle buluşturan bir dil ve perspektif kullanmış. Yazarın bu anlatım şekli, aynı zamanda ıskaladığımız bir hakikate de dikkat çekiyor: ‘İnsanlığı çıkmaza sürükleyen problemlerin çözümü, O’nun yaşadığı hayatta saklı’!  Burada bize düşen görev, EFENDİMİZ’İN NURLU HAYATI’nı biraz daha dikkatle okuyarak O Nur’un ışığıyla kendimize ve yaşadığımız zamana bakabilme gayretini göstermek olacaktır. 

Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem)’in hayat kronolojisi ile başlayan eser, Efendimiz’in Hz. İbrahim’e uzanan kutlu soyu, dünya hayatının başlangıcı, çocukluğu, gençlik dönemi ve nübüvvet vazifesinin ardından vefatına kadar olan sürede ashabıyla birlikte verdiği iman mücadelesini anlatıyor. 
O, getirdiği mesajla 23 yılda en vahşileri bile insanlık makamına yükseltecek bir sırrı insanlığa sundu. Dünya ne O’ndan önce ne de O’ndan sonra neticesi bu ölçüde mükemmel olan bir değişim ve dönüşüm yaşamadı.  Öyle ki O’nu tanıyanlar O’nu her şeye tercih edecek kadar sevdiler, O’na inananlar hiç bir zaman yanılmadılar ve O’nun çizdiği istikametten ayrılmadılar.  

Ezelden Ebede uzanan yolda dünyamızı şereflendiren Kutlu Nebî’nin NURLU HAYATI, bizi çağın darlığından, karmaşıklığından ve çözümsüzlüğünden kurtaracak, Kur’an’dan sonraki tek başvuru kaynağına yönelmeye, asırların hasretini yüklenmiş bir heyecanla beraber UFUK İNSAN’la tanışmaya davet ediyor. 

Efendimiz’in (sallallahu aleyhi vesellem) Nurlu Hayatı, Ümit Kesmez, Muştu Yayınları, 320 sayfa

<< Önceki Haber Efendimiz'in (S.A.V.) Nurlu hayatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER