Dört gözle beklenen an bir yıl sonra geldi

12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Şarkı ve Ses Finali başladı. Bir yıllık özlemi dindiren muhteşem etkinlik, Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV ve Mehtap TV'den canlı olarak yayınlandı.

Dört gözle beklenen an bir yıl sonra geldi

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Dünyanın Renkleri" sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Şarkı ve Ses Finali, Bükreş'in 5 bin kişilik en büyük kültür merkezi Sala Palatului’de başladı.

12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için 22 ülkeden Bükreş'e gelen 100 öğrenci, Türkiye'den ve Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen izleyicilere muhteşem bir gösteri sunuyor. Türkçe eserlerin yanı sıra Romanya , Kazakistan, Kırgızistan, Mozambik, Azerbaycan’dan gelen öğrenciler çeşitli sahne showları ile programa renk katıyorlar. Aynı zamanda Türkiye’den özel olarak getirilen orkestra öğrencilere eşlik ediyor. 12 ülkeden 12 finalist öğrenci ise Türkçe olarak seslendirecekleri eserlerle Şarkının Yıldızı olmak için yarışıyor. 16 Haziran'da ise 10 ülkeden 10 finalist öğrenci kendi dillerinde seslendirdikleri eserlerle Ses Yarışması'nın galibi olmak için ter döküyor.

-Dünyanın Muhteşem Çocukları Jürinin Karşısında-

Şarkı Yarışması'nın jüri üyeleri  her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden değerli şu isimlerden oluşuyor:

Ünlü ses sanatçısı ve besteci Ali Kocatepe, opera sanatçısı Hakan Aysev, Türk Halk Müziği sanatçıları Bedia Akartürk ve Nuray Hafiftaş, Akademisyen Haydar Tanrıverdi, ünlü yapımcı ve oyuncu Hamdi Alkan, Yönetmen Bülent Osma, Ses Sanatçıları Ertuğrul Erkişi ve Aslıhan Erkişi, dünyaca ünlü panflüt virtüözü Gheorge Zamfir, Romanya'nın ünlü sanatçısı Andrea Marin, Pianist Horia Moculescu.

Ses Yarışması'nın jüri üyeleri ise; Jazz Sanatçısı Mike Godoroja, Prodüktör Liana Stanciu, Tiyatro Sanatçısı Adriana Trandafir, Ses Sanatçısı Carmen Trandafir, Ses Sanatçıları Ertuğrul Erkişi, müzisyen Ali Kocatepe, opera sanatçısı Hakan Aysev, ünlü yapımcı ve oyuncu Hamdi Alkan, Yönetmen Bülent Osma'dan oluşuyor.

<< Önceki Haber Dört gözle beklenen an bir yıl sonra geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER