Diyanet'ten önemli mesajlar!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dikkat çeken mesajlar verdi..

Diyanet'ten önemli mesajlar!

Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez, inanç özgürlüğü vurgusu yaptı. 

İftar programında güncel konuları değerlendiren Görmez, "İnançlarımız sebebiyle birbirimizi üzmeyelim." dedi.

Mehmet Görmez: "Bu ülkede bırakalım sünni vatandaşımız kendi sünniliğini yaşasın. Alevi vatandaşımız kendi aleviliğini yaşasın. Varsa ateist dostumuz o da kendi değerlerini kendisi yerine getirsin. Bunun üzerinden bir ideolojik tartışma başlatarak birbirimiz üzmemiz doğru değildir."

Gündemden düşmeyen konulardan biri de imsak vakti tartışmaları. Diyanet'in saat uygulamasının arkasında duran Görmez, sürekli aynı konunun tartışılmasını ard niyet olarak değerlendirdi. 

Görmez: "İmsak vaktinin tartışılmasını Ramazan'ın manevi iklimini sabote etmek olarak değerlendiriyorum."

Görmez önemli bir noktaya daha dikkat çekti. Camilerde kullanılan dilin bugünün gençlerini kuşatmadığını vurguladı: 

"Yaşanan çatışmaları kuşak farkı olarak izah etmek mümkün değil. Cami içinde kullandığımız dil, bugünün gençlerini kuşatamıyor ve onların dilini anlayabilmek için yeni bir dile ihtiyacımız var."

Görmez ayrıca Diyanetin konumunu da değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini ve ilmi açıdan her türlü vesayetten uzak olması gerektiğini vurguladı. 

Mehmet Görmez: "Diyanet işleri başkanlığının dini ve ilmi bakımdan özerk bir kamu tüzel kişiliğine kavuşması yeni anayasa tartışmalarında çok önem kazanıyor. Diyanet her türlü vesayete kapalı olmak zorundadır."

<< Önceki Haber Diyanet'ten önemli mesajlar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER