Çocuklar güzel davranışları 'Peygamber Yolu'nda öğrenecek

'Peygamber Yolu' adlı yeni bir oyun hazırlandı

Çocuklar güzel davranışları 'Peygamber Yolu'nda öğrenecek

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’in sünnetini çocuklara oyun tadında öğretmek isteyen Muştu Yayınları, “Peygamber Yolu” adlı yeni bir oyun hazırladı. Bu oyunla, sünnetlerin öğretilmesinin yanında aile içi iletişim ve grup içi etkileşimin sağlanması da hedefleniyor. 

Davranışlarımıza alışkanlıklarımız yön verir. Alışkanlıklarımızın birçoğunu da çocuklukta kazanırız. Sevgili Peygamberimizin (sallallahu aleyhi vesellem) davranışlarını çocuklara öğretmek ve onlarda  alışkanlık haline getirmek, ebeveynlerin başlıca görevlerinin arasında geliyor. Anne-babanın bu görevini kolaylaştırmak adına Muştu Yayınları tarafından piyasaya yeni bir oyun sürüldü. “Peygamber Yolu” adı verilen bu oyun, Sevgili Peygamberimizin (sallallahu aleyhi vesellem) 128 sünnetini çocuklara öğretmeyi amaçlıyor. Keyifli olduğu kadar öğretici de olan oyun, oyunu hayatlarının merkezine alan çocukların sünnet bilgisini rahatlıkla edinmelerini sağlayacak özelliklere sahip. Oyunu hazırlayan ekibe göre ‘Peygamber Yolu’, Efendimizi (sallallahu aleyhi vesellem) çocukların hayatına dahil etmek için kullanılabilecek en ideal yollardan birisi ve gelişim sürecinde oyun havasında da olsa sünnet bilgisinin çocuklara verilmesi, ilerleyen dönemlerde konuyla ilgili algılamayı ve içselleştirmeyi kolaylaştırması bakımından büyük önem arz ediyor. 

“Peygamber Yolu” Nasıl Oynanır? 
Peygamber Yolu’nu, oynaması basit fakat buna karşın öğrettikleri oldukça değerli bir oyun olarak nitelendirebiliriz. Oyun, aile, sınıf ve arkadaş grubunda oynanabilecek şekilde tasarlanmış. 2-3 kişilik küçük gruplarla oynanabileceği gibi 16 kişilik büyük gruplarla da oynanabilir. Kart torbası, üzerinde 128 sünnetin yazılı olduğu kartlar ve bu kartların üzerine yerleştirildiği oyuncu tablalarından meydana gelen ‘Peygamber Yolu’nun oynama şekli ise şöyle: Önce kartlar torbadan tek tek çekilip üzerindeki yazan sünnet okunur. İlgili sünnet kendi tablasında yazılı olan oyuncu, “Bende!” der ve kartı alıp aynı metnin yazılı olduğu yere, resimli kısmı üste gelecek şekilde yerleştirir. Oyun bu döngüde devam ederken tablasındaki gözleri ilk önce dolduran kişi ‘Peygamber Yolu’nu kazanmış olur. 

<< Önceki Haber Çocuklar güzel davranışları 'Peygamber Yolu'nda öğrenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER