Bediüzzaman'ın hayatı, o an değişik bir seyir kazandı!

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatına dair, talebesi önemli detaylar verdi.

Bediüzzaman'ın hayatı, o an değişik bir seyir kazandı!

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden 'Mehmet Fırıncı', Bediüzzaman'ın onlarca menfi hareket ve muamelelere rağmen sabırla hizmet etmeyi sürdürdüğünü söyledi, hayatının Barla'ya gelmesinden sonra değişik bir seyir kazandığını ifade etti. 

Bursa Nilüfer İmam Hatip Lisesi'nde Bediüzzaman Said Nursi sergisi ve konferansı düzenlendi. Okul girişinde başta Bediüzzaman'ın kitapları ve fotoğrafları olmak üzere, kitaplar, gazete yazıları ve talebeleri ile alakalı sergi açıldı. Bediüzzaman Haftası münasebeti ile açılan sergi öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 

Etkinlik kapsamında düzenlenen söyleşide ise Said Nursi'nin talebelerinden 'Mehmet Fırıncı' olarak tanınan Mehmet Nuri Güleç, Bediüzzaman'ı anlattı. 

Mehmet Fırıncı, Bediüzzaman Said Nursi'nin genç yaşlardan itibaren yaşadığı sıkıntılara rağmen Allah ve Kur'an yolundan hiçbir zaman dönmediğini söyledi. Mehmet Fırıncı, "Çok manialar çıkmış önüne, akıl almaz derecede zorluklar yaşamış. Kaç defa hayatını kaybetme tehlikesi ile karşılaşmış. Harpte tehlikelerle karşılaşmış Ama o yine de yolundan dönmemiş." dedi. 

Katıldığı savaşta idamla dahi karşı karşıya gelmesine rağmen hiçbir zaman geri adım atmayan Bediüzzaman'ın hayatının Barla'ya gelmesinden sonra değişik bir seyir kazandığını anlatan Mehmet Fırıncı, şöyle konuştu: 

"Bütün manialar hepsi bertaraf edilerek, bu günlerde hiç tahmin edilmeyen insanlar bile, o hem kendisine yapılan muamelelere rağmen baş eğmediği ve bütün o menfi hareket ve muamelelere rağmen ve kendisini takip eden yüz binlerce insan olduğu halde hiçbir zaman menfi bir harekete teşebbüs etmedi. O daima sabırla hizmetlerine devam etti. Bunu hiç tahmin etmediğimiz insanlar dahi bugün böyle izah ediyor."

CİHAN
<< Önceki Haber Bediüzzaman'ın hayatı, o an değişik bir seyir kazandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER