Atatürk dönemi giysileri tanıtıldı

Atatürk'ün doğumunun 125. yılında, Atatürk dönemi giysiler mankenler tarafından tanıtıldı.

Atatürk dönemi giysileri tanıtıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 125. yılı kutlamaları dahilinde hazırlanan defilede, Atatürk dönemine ait giysiler mankenler tarafından tanıldı.
Erzincan Anadolu Meslek Lisesi ve Trabzon Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü'nün ortaklaşa hazırlamış olduğu Atatürk'ün 1881-1938 dönemini kapsayan giysi defilesi yapıldı. Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen defileye Erzincan Valisi Ali Güngör, eşi Ayşe Güngör, Vali Yardımcısı Adem Keleş, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, öğretmenler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Kız Meslek Lisesi Okul Müdürü Sadakat Çevik, güzel sanatlarda başarının bütün devrimlerin başarılı olduğunun en keskin delili olduğunu belirterek, "Sanatta başarılı olmayan milletlere ne yazık. Onlar bütün başarılarına rağmen uygarlık alanında yüksek insanlık sınıfı ile tanınmaktan daima mahrum kalacaklardır." şeklinde açıklamada bulundu.
Trabzon Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü tarafından iki yıl önce 1.5 yıllık çalışma sonucu Atatürk'ün arşivinden belirlenen 26 parça giysi Erzincan Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sergilendi. 22 kız öğrenci, 3 erkek ve birde küçük mankenin sergilediği giysiler, izleyenlerden büyük alkış aldı. Mankenler sahne alırken, slayt gösterisi ile de Atatürk'ün hayatı anlatıldı. Giysilerin tamamı kız öğrenciler tarafından sergilenirken, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe de defilede unutulmadı.
Defilenin final bölümünde tüm mankenler sahneye çıkarak, izleyenler ise ellerinde Atatürk bayrakları ve alkışlayarak tempo tuttu. Programın sonunda mankenin Türk Bayrağını açması üzerine Erzincan Valisi Ali Güngör eşi Ayşe Güngör ve tüm konuklar ayağa kalkarak dakikalarca alkışladı. Vali Ali Güngör ve beraberindekiler daha sonra tüm mankenleri kutladı.
<< Önceki Haber Atatürk dönemi giysileri tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER