Kulis: Boyner hisselerin tamamını Katarlılara satıyor

Daha önce Boyner Perakende’nin çoğunluk hissesini Katarlı Mayhoola for Investments'a satan Boyner, hisselerin tamamını devretme hazırlığında.

SHABER3.COM

Geçtiğimiz kasım ayında Boyner Perakende'nin Katarlı ortağı Mayhoola For Investments, şirketin yüzde 11.27'sini 117 milyon liraya alarak, şirketteki payını yüzde 42.68'den yüzde 53.95'e çıkarmıştı.

Türkiye'nin önde gelen perakende gruplarından biri olan ve önemli markaları barındıran Boyner Grubu'nun hisselerin geri kalanını da Katarlı ortağına devretmek üzere görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor. 

Boyner Grubu, Türkiye perakende sektörünün lider markalarından biri. Beymen, Boyner, Altınyıldız, Morhipo, BR Mağazacılık, Hopi ve A&Y gibi markaların sahibi.

İşadamı Cem Boyner’in ailesine ait olan Boyner Group, Boyner Perakende’nin çoğunluk hisselerini Katarlı Mayhoola for Investments LLC’ye satmıştı.

Boyner Ailesi, 2012’de yaptığı büyük operasyon ile YKM Yeni Karamürsel Mağazaları’nı bünyesine katarak perakendede gücüne güç katmıştı. Grup yaptığı operasyonlarla perakendenin liderleri arasında yer alıyor.

Grup bünyesinde yedi şirket, 500’den fazla mağaza, sekiz e-ticaret sitesi, mobil uygulamalar ve 10 bini aşkın çalışan bulunuyor. Bu özelliğiyle Türkiye’nin halka açık en büyük giyim ve moda perakende grubu. Yıllık cirosu da 5 milyar TL seviyesinde. 

Para dergisinde Boyner Grubu'ndaki gelişmelerle ilgili yer alan haber şöyle:

"Bu aralar Boyner Perakende ile ilgili birçok bilgi gelmeye başladı. Ürün gamında önemli değişiklikler yapıyormuş. Büyük beden giyime giriyormuş. Bundan sonra Boyner mağazalarında büyük beden elbiseler de bulunacakmış.

Boyner’in içinde birçok markanın ürünleri satılıyor. Boyner’in kozmetik reyonunda sorunlar yaşanıyormuş. İsmi bizde saklı; kozmetikte iki dünya devi ile borç alacak verecek konusunda bir takım sıkıntılar olmuş. Bu sorun sonrasında kozmetik reyonunda yeniden yapılanma gündemdeymiş.

Sıkı durun, asıl büyük haberi sona sakladık. Biliyorsunuz Boyner Perakende’nin yüzde 54.09’u Katarlı Mayhoola for Investments LLC’ye ait. Duyduğumuza göre Boyner ailesi ile geri kalan hisseler için de resmi olmayan görüşmelere başlanmış. Boyner tarafı şirketi borçlarıyla birlikte satmak istiyormuş. Katarlılar ise borçları dışarıda tutarak satın almak istiyormuş. Henüz bu kısımda bir ilerleme sağlanamamış. Yeni bir gelişme olursa aktarmaya devam edeceğiz…" 
<< Önceki Haber Kulis: Boyner hisselerin tamamını Katarlılara satıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER