Kula, Özel Harekat'çı şehidini ebediyete uğurladı


Batman'ın Kozluk ilçesinde, teröristlerce yola döşenen mayının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan, evli ve iki çocuk babası, Özel Harekat polisi Nedim Erbay, Manisa'nın Kula ilçesinde dua ve tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

Batman-Kozluk karayolunun Samanyolu köyü mevkisinde terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayın, zırhlı polis aracı ve arkasından giden sivil vatandaşların bulunduğu kamyonetin geçişi sırasında patlatılmış, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli 25 yıllık polis memuru 47 yaşındaki Nedim Erbay şehit olurkan üç polis memuru yaralanmıştı. Ailesinin dört çocuğundan biri olan Erbay'ın cenazesi, Batman'daki törenin ardından uçakla Uşak Havaalanı'na, oradan da karayoluyla memleketi Kula'ya gönderildi. Son iki ayda altıncı şehidini veren Manisa, Erbay'ın haberiyle bir kez daha büyük bir acı yaşadı. Şehidin cenazesi, ilk olarak Saraçlar Mahallesi'ne götürüldü. Şehit polisin ailesinin yaşadığı mahalle ve Kula, Türk bayraklarına büründü. Şehit Erbay için Süleyman Şah Camisi'nde tören düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına, dün akşam fenalaşarak hastaneye kaldırılan 64 yaşındaki annesi Hasibe Erbay katılamadı. Dün akşam eşiyle birlikte hastaneye kaldırılan babası Halil İbrahim Erbay ise sağlık görevlisi nezaretinde hastaneden tekerlekli sandalye ile çıkarak cenazeye geldi. Şehidin eşi Kadriye, çocukları İlknur ve Egehan da cenaze namazı boyunca güçlükle ayakta durabildi. Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen kızı İlknur Erbay, zaman zaman baygınlık geçirdi. Şehidin oğlu Egehan ve babası Halil İbrahim Erbay, tekerlekli sandalyede cenaze namazında saf tuttu. Şehidin ailesi ve yakınlarının yanısıra cenaze namazına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, milletvekilleri, polisin meslektaşları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Nedim Erbay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında, cenaze namazı boyunca Batman'tan gelen Özel Harekat polisleri nöbet tuttu. İkindi namazından sonra cenaze namazı kılındı. Şehidi uğurlayan binlerce kişi, hep bir ağızdan haklarını helal etti. Törenin ardından şehit polis Erbay, bir süre omuzlarda taşındı. Ardından cenaze aracı, şehitliğe kadar vatandaşların tekbir ve teröre lanet sloganları eşliğinde ilerledi. Şehidin cenazesi daha sonra Kula Şehitliği'nde, Özel Harekatçı meslektaşları, yakınları ve diğer vatandaşlar tarafından dua ve tekbirlerle ebediyete uğurlandı. Defnedildikten sonra Özel Harekat polisleri tarafından saygı atışı yapıldı. Polis ekipleri, şehidin cenaze namazı öncesi ve sonrasında olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

KULA'NIN 13. ŞEHİDİ

Manisa, son iki ayda altıncı şehidini verirken Özel Harekat polisi Nedim Erbay'ın, Kula'nın 1980 yılından bu yana dokuzu asker, üçü polis ve biri öğretmen 13. şehidi olduğu öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kula, Özel Harekat'çı şehidini ebediyete uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER