Küçük Hikmet'in babasına tekrar gözaltı kararı

Polislere yönelik cadı avında gözaltına alındıktan sonra eşini ve doğmamış çocuğunu kaybeden eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Öztürk'e yönelik gözaltı zulmü devam ediyor.

Küçük Hikmet'in babasına tekrar gözaltı kararı

22 Temmuz 2014'teki sahur operasyonunun ardından serbest kaldıktan sonra geçen hafta iftar vaktinde gözaltına alınan Öztürk hakkında dün yine gözaltı kararı çıkarıldı. Söz konusu kararın Tahşiye davasıyla ilgili olduğu öğrenildi.

22 Temmuz sahur operasyonundan sonra yapılan zulümlerin ardı arkası kesilmiyor. Ahmet Öztürk ve başkomiser Hüseyin Nohut hakkında üçüncü kez gözaltı kararı çıkarıldı. İki polis geçtiğimiz hafta aynı gerekçe ile iftar vaktinde gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fuzuli Aydoğdu tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanmaları talep edilen iki emniyet mensubu, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. 

Mahkemenin kararına itiraz eden Fuzuli Aydoğdu, Öztürk ve Nohut hakkında dün sahur vaktinde üçüncü kez gözaltı kararı çıkarttı. Savcının yeni delil elde etmeden Ramazan ayında polisler hakkında üçüncü kez gözaltı kararı çıkartması zulmün devam ettiğini gösterdi. Hüseyin Nohut, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından gözaltına alınmasını Twitter adresinden duyurdu. Nohut, "Yeni gözaltı kararıyla belli ki ‘bedenimiz esir ruhumuz özgür' olacak. Şimdiden hakkınızı helal edin. Ölmek var dönmek yok. Allah var gam yok." ifadelerini kullandı. Çağlayan Adliyesi'ne götürülen Nohut'un savcılık sorgusunun devam ettiği öğrenildi.
ZAMAN
<< Önceki Haber Küçük Hikmet'in babasına tekrar gözaltı kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER