Küçbaş hayvan satıcıları bu sene umduğunu bulamadı

Küçbaş hayvan satıcıları bu sene umduğunu bulamadı

Samsun'da merkez ilçelerde kurulan kurban pazarında büyükbaş hayvanlar rağbet görürken, küçükbaş hayvanlar ise alıcısını bekliyor.

Büyükbaş hayvan satıcısı günler öncesinden ellerindeki hayvanları satarken, küçükbaş hayvan satıcıları ise çoğu zaman günü siftahsız kapatmaktan şikâyetçi. Daha önceki yıllarda hayvanlarını 6 saatlik yolculuğun ardından Ankara'da sattığını ilk defa bu sene yarım saat uzaklıktaki Samsun'a getirdiğini belirten Rıfat Yolcu, "Ben Lâdik Küçükkuzuoğlu köyünden geliyorum ve 20 yıldır bu işi yapıyorum. 5 gündür Canik ilçesindeki kurban pazarındayım. 120 kurbanlıktan sadece 1 tane hayvan satabildim. Neredeyse hayvanlarımızı satmak için 40 takla atıyoruz ama yine de vatandaş almıyor. Almak için gelenler de uzaktan bakıp 90 kiloluk koça 700 lira para veriyor. Normal şartlarda 90 kiloluk gösterişli bir koç bin liranın altında satılmaz. Umudumuzu arife gününe bağladık. İnşallah o gün satış yaparız, yoksa hayvanları yarı fiyatına kasaba vermek zorunda kalacağız." dedi.

Kurban çadırının önüne attığı kanepede ayaklarını uzatarak keyifli bir şekilde büyükbaş hayvanlarını satan Kaşif Aydoğdu, "10 yıldır bu işi yapıyorum, bu sene buraya Çarşamba ilçesinden 30 hayvan getirdim. Yüzde 90'ını sattım. Hayvanlar bu sene canlı kilo 15, et kilosu olarak ise 30 liradan satıyoruz. Geçen sene ise benzer hayvanları canlı kilo 13, et kilo olarak 26 liradan satmıştık. Bu sebeple malı güzel olanlardan para kazanmadım diyen yalan söylemiş olur. Şu an için mal sıkıntısı yok, satıldıkça yerine yenisi geliyor. Samsun'da küçükbaş hayvan pek tutulmuyor, insanlar büyükbaş hayvanı daha çok tercih ediyor. Biz günde ikişer üçer tane büyükbaş satarken, küçükbaşlardan satılan oluyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Küçbaş hayvan satıcıları bu sene umduğunu bulamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER