KRV hükümeti vergi kaçakçılarına göz açtırmıyor


Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) vergi kaçıranlarla mücadele devam ediyor.

Türk kamuoyunda vergi yüzsüzleri olarak olarak bilinen ve daha çok işletmelerin ve sahiplerinin kaçırdığı büyük vergileri gösteren yeni bir CD, KRV Maliye Bakanlığı tarafından satın alındı. Bu şekilde alınan dokuzuncu CD'de toplam 70 milyar Euro civarında vergi verilmeyen iş hacmine yönelik işaretler olduğu belirtiliyor.

5 milyon Euro bedel ödenerek satın alındığı ifade edilen CD'de toplam 50 bin işletmeye ait ticari alışverişlerin yer aldığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre bu iş trafiği daha çok yatırımcıların hisse senetlerini özel bir yöntem ile çok süratli bir şekilde alma ve satma işlemlerini içeriyor. Bu işlem ile kısa zamanda ve kayıt dışı çok büyük kazançlar elde edilebildiğine vurgu yapıldı. Lüksemburg'da bir bankanın bu işlere bulaştığı ve Alman firmalarına yardım ettiği belirtildi.

KRV Maliye Bakanlığı ise CD'de ismi geçen işletmelere baskınlara hazırlanıyor. Bakanlık sözcüsü şu ana kadar vergi mükellefleriyle ilgili bilgi içeren 9 CD alındığını ve bu yolla devletin kasasına 1,8 milyar Euro girdiğini söyledi. Federal seviyede bu yollarla tahakkuk ettirilen vergilerin toplamının 5 milyar Euro civarında olduğuna vurgu yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber KRV hükümeti vergi kaçakçılarına göz açtırmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER