Kritik görüşmeden önce ilk açıklama

ABD, S-400 hava savunma sistemlerinin teslim alınması halinde Türkiye hakkında mali ve askeri müeyyide kararı alınacağını geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu vasıtasıyla iletti. "Bizim için o iş bitti. Tükürdüğümüzü yalamayız." diyen Erdoğan bugün Rusya'da Vladimir Putin ile biraraya geldi.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin karşı çıktığı Rus hava savunma sistemi S-400 için Rusya'nın başşehri Moskova'da. 

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi. İki lider baş başa görüşmeye geçmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile biraraya geldi. ABD, F-35 taarruz uçaklarının kodlarının Rusya tarafından ele geçirilebileceğini belirterek, Türkiye'nin Rus S-400 füzeleri almasına karşı çıkıyor. 

"Türkiye ile yoğun bir iş birliğimiz var." diyen Putin, "Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmi 35 milyar dolara ulaştı.” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: SURİYE'DE BİRLİKTE ATACAĞIMIZ ADIMLAR ÖNEMLİ

Putin'in ardından konuşan Erdoğan, "Rusya ile özellikle Suriye'de attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor. Bir diğer çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır." dedi.



Putin ile Erdoğan 2019 yılında 3'üncü defa görüşüyor. İki lider 2018'de 7 görüşme yapmıştı. 

Erdoğan, 8'inci Üst Düzey Stratejik Toplantı sebebiyle Moskova'da bulunduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Birçok alanda gerek siyasi, gerek askeri görüşmelerimiz olacak. Bugün aramızda 3 anlaşma imzalanacak. Dış ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Putin ve Erdoğan, Kremlin'de gazetecilere kısa bir açıklama yaptı ve akabinde başbaşa görüşmeye geçti. 

Erdoğan şunları kaydetti: Bir diğer çok çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır. Özellikle tabi Suriye'deki attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor."
<< Önceki Haber Kritik görüşmeden önce ilk açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER