KPSS'siz personel uygulamasına şehitlik de eklendi

VIP torpil, sınavsız üniversite ve KPSS’siz atamalardan sonra kurumların yaptığı alımlarda usulsüzlük iddiaları artıyor.

KPSS'siz personel uygulamasına şehitlik de eklendi

Gelibolu yarımadasında yer alan Çanakkale Şehitliğinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve Dünya çapında tanıtılması için kurulan, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı geçen günlerde 54 personel alımı için ilana çıktı. Ama ne tuhaftır ki hiçbir kanuni gerekçesi olmadan  bu sınavda KPSS şartı aranmadı ve sınav sadece sözlü sınavından ibaret bırakıldı. Bu da şu anlama geliyor torpilini bulan bu sınavı kazanacak.

İddialara göre Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Personel Alım Yönetmeliği, KPSS ile işçi alım yönetmeliği olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasına İlişkin Yönetmeliği kapsamına girmediğine dair Başkanlık Teşkilat Kanununda hüküm olmamasına rağmen kendilerini hukuka aykırı olarak KPSS kapsamı dışına çıkardı. Diğer taraftan Başbakanlığın Kamu Personel İlanlarının, Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yayımlanması gerektiğine dair 2014/2 sayılı Başbakanlık Genelgesine de aykırı bulunmakta. Çünkü bu personel alımı Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yayımlanmadı. Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yayımlamayıp el atından ve kamuoyuna duyurmadan yapılacak alımlar ‘kendi yakınlarını sınavsız yerleştirmek isteyen’ birileri mi var sorusunu sorduruyor.

Şimdi vatandaş soruyor. Gariban vatandaşın devlet memuru olmasının tek yolu ve kapısı olan KPSS’nin bu sınav için hukuka aykırı olarak istenmemesi, Çanakkale’de savaşıp şehit olan aziz şehitlerimizin ruhunu incitmeyecek mi? Bu şartlarda gazi veya şehit çocukları mı, yoksa iktidar yandaşlarının yakını veya akrabaları mı memur olacak?

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber KPSS'siz personel uygulamasına şehitlik de eklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER