KPSS'de iki soru iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, iki sorunun iptal edilmesine karar verdi.

KPSS'de iki soru iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, KPSS Öğretmenlik Alan Testi Coğrafya Öğretmenliği Temel Soru Kitapçığındaki iki sorunun iptal edilmesine karar verdi.

105 branşa 37 bin kadro için öğretmen ataması bugün yapıldı. Sosyal bilgiler ve coğrafya için ilan edilen kadrolara başvurular yargı kararından sonra alınacağı için açıklanan 37 bin kadroya 35 bin 563 öğretmen atandı.

Coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenliği için yapılacak atamaların, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öğretmenlik alan sınavlarına açılan davaların sonuçlanmasının ardından yapılacağı belirtildi.

Coğrafya testi ile ilgili karar bugün açıklandı. Ankara 11. İdare Mahkemesi, 12 Temmuz 2015’te yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Testi Coğrafya Öğretmenliği Temel Soru Kitapçığındaki iki sorunun iptal edilmesine karar verdi.

Bir grup coğrafya öğretmeni adayının avukatı Murat Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Temmuz 2015’te yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Testi Coğrafya Öğretmenliği Temel Soru Kitapçığında yer alan sınav sorularından 2, 6, 7, 10, 18, 24, 25, 29, 33 ve 50’nci soruların ve sınavın ölçme değerlendirme yeterliliğini yitirmesi, sınav bütünlüğünün bozulması nedeniyle sınavın tamamının iptali için Ankara 11. İdare Mahkemesine dava açıldığını bildirdi.

Dava açıldıktan sonra, ÖSYM’nin dava konusu edilen 7. ve 18. soruları hatalı olduğu gerekçesiyle 28 Temmuz 2015’te iptal ettiği, 27’nci sorunun da cevap şıkkının düzeltilmesine karar verdiği belirtilen açıklamada, mahkemenin Ankara Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyetine, bilimsel ve teknik yönden doğru olup olmadığının tespiti için soruları incelettiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yapılan inceleme sonucunda 25, 33 ve 50’nci soruların hatalı olduğuna karar verilmiş olmasına rağmen, 50’nci soru ile ilgili olarak tekrardan bilirkişi incelemesi yapılmış ve ilgili soruda bir hatanın bulunmadığı sonucuna varılmıştır.

Mahkeme, bilirkişi raporlarını dikkate alarak, verdiği gerekçeli kararında ilgili sınavda yer alan 25 ve 33’üncü soruların iptal edilmesine, dava sonrasında davalı ÖSYM tarafından 7 ve 18’inci sorularla ilgili olarak da karar verilmesine yer olmadığına ilişkin karar vermiştir.”

<< Önceki Haber KPSS'de iki soru iptal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER