KPSS iddianamesinde başsavcılıktan skandal talep

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak hazırlanan iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma savcısına geri gönderildi.

KPSS iddianamesinde başsavcılıktan skandal talep

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hizmet Hareketi'ne yönelik dosyanın gecikecek olması nedeni ile dosyaya 'terör örgütü' ibaresinin eklenmesini istedi. 
 
2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman tarafından 11 Eylül’de tamamlanıp incelenmek için Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ve Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Başsavcıvekili Necip İşçimen’e gönderildi. 
 
Dosyayı inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harın Kodalak ve Başsavcıvekili İşçimen, Hizmet Hareketi'ne yönelik örgüt iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturmanın gecikecek olması nedeni iddianameyi savcı Yücel Erkman’a geri gönderdi. Geri gönderilen iddianamenin savcı tarafından 'terör örgütü' iddianamesi şeklinde hazırlanması istendi. 
 
Savcı Erkman, KPSS’ye yönelik yaptığı operasyonlarda mahkemeye sevk nedeni olarak ‘terör örgütü’ suçlamasını yöneltmedi. Savcı Erkman sevk sebebi olarak, ‘örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, sahtecilik, resmi belgede sahtecilik’ suçlamalarını gösterdi. Dosya kapsamında 55 kişi tutuklu olarak bulunuyor.

CİHAN
<< Önceki Haber KPSS iddianamesinde başsavcılıktan skandal talep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER