KPSS'de ilk duruşma görevsizlik talebi ile başladı


2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 230 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarının mahkemenin görevsiz olduğu yönündeki taleplerinin reddine karar verdi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu 54 sanık ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklardan ÖSYM eski Başkanı Ahmet Ünal Yarımağan ise yoklamada adını yazdırdı ancak öncelikle tutuklu sanıkların ifadeleri alınacağından duruşma salonundan ayrıldı. Duruşmada ayrıca iddianamede müşteki olarak yer alan Maliye Bakanlığı ile ÖSYM Başkanlığı avukatları da hazır bulundu. Sanık sayısı ve avukatların çokluğu nedeniyle duruşma Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi salonlarının birleştirilmesi ile oluşan salonda yapılıyor.

Duruşma başlamadan önce Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil, duruşma ile ilgili olarak bilgi verdi. Duruşmayı 5 gün üst üste yapmayı planladıklarını belirten Musa Yeşil, "54 tutuklu sanığın savunmalarını almayı planlıyoruz. İddianamenin okunup okunmaması ile ilgili talepleri alacağız. Daha sonra savunmalara geçeceğiz. Günlük ortalama 15 kişinin savunmasını almayı planlıyoruz. Sanık savunmalarının ardından avukatların beyanlarını alacağız. Duruşmalara gece devam etmeyi düşünmüyoruz. Mesai saatleri içerinde duruşma yapmayı planlıyoruz. Tutuksuz sanıkların savunmasını bu 5 gün içerisinde almayacağız." dedi.

Sanık ve avukatlarının yoklamalarının yapılmasının ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil, bin 421 sayfalık iddianamenin okunup okunmaması konusunda sanık ve avukatlarının görüşünü sordu. Sanık ve sanık avukatları ile müşteki avukatları iddianamenin okunmaması talebinde bulundu. İddianamenin okunmamasına karar veren Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil, iddianameyi sanıklara özetledi ve savunması alınan her sanığa üzerine atılı suçu hatırlatacağını belirtti.

Sanık savunmalarına geçilmeden önce sanık avukatlarından Hayrettin Açıkgöz, soruşturma başladıktan sonra Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin terör suçlarına bakmakla görevlendirildiğini ve bu durumun doğal hakim ilkesine aykırı olduğunu kaydetti. Avukat Açıkgöz, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosya ile ilgili olarak görevsizlik kararı vermesini istedi.

Savcı Umut Sadak, avukat Hayrettin Açıkgöz'ün talebinin reddine karar verilmesini istedi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, avukat Hayrettin Açıkgöz'ün talebini reddetti. Duruşmaya tutulu sanık Dursun Şahin'in ifadesinin alınması ile devam etti. Sanık Dursun Şahin'in savunmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber KPSS'de ilk duruşma görevsizlik talebi ile başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER