KPSS davasının ilk duruşması, 21 Mart'ta yapılacak


2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak 230 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 21 Mart'ta yapılacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir başta olmak üzere 230 şüpheli yer alıyor. Bin 421 sayfalık iddianamede ÖSYM ve Maliye Bakanlığı'nın da yer aldığı 272 müşteki bulunuyor. Dosya kapsamında ise 54 kişi tutuklu bulunuyor. Tutukluluk incelemesi yapan mahkeme 54 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ayrıca Hanefi Sözen, Şeref Ali Tekalan ve Cemil Koca hakkında yakalama karı verdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma tarihi olarak 21 Mart'ı belirledi. Duruşmaların ise bir hafta boyunca süreceği öğrenildi.

230 şüpheliden 15'ine terör örgütü kurmak ve yönetmek, kamu kurumunu zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, 202'sine terör örgütüne üye olmak kamu kurumu zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, 4'üne ise örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, suç dillerini yok etme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görece ilişkin sırlarında açıklanması, 1'ine suç delillerini yok etmek, 8'ine ise kamu kurumunu zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlamaları yöneltildi.

CİHAN
<< Önceki Haber KPSS davasının ilk duruşması, 21 Mart'ta yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER