Köy derelerinde ıslah çalışması başlatıldı

Köy derelerinde ıslah çalışması başlatıldı

Edirne'de sel tehdidi altındaki 13 köyün deresinde ıslah çalışması başlatıldı.

Kış ve bahar aylarında debisi hızlı yükselen dereler bazı köyleri olumsuz etkiliyor.
Derelerin taşması sonucu yerleşim birimleri etkilenirken tarım arazileri sular altında kalıyor. Köylülerin yaşadığı taşkın tehlikesi nedeniyle harekete geçen Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü 13 köyün derelerinde ıslah çalışması başlattı.

Çalışmanın yapıldığı köylerden birisi de Lalapaşa yolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Küçükdöllük Köyü. Kurulduğu günden bu yana yakınında geçen Sinanlı Deresi'nin tehdidi altındaki köyün derelerine DSİ'ye ait iş makinesi girdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından köylerin sel tehdidi ortadan kaldırılacak, derelerden akan suyun tarımsal amaçlı kullanılmasına imkân sağlanacak. Köy derelerindeki ıslah çalışmalarının ocak ayının sonunda tamamlanması bekleniyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ıslah çalışmasının yapıldığı Küçükdöllük köyünde incelemelerde bulundu. DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ile birlikte çalışmaları yerinde gören Vali Şahin, 9.5 milyon TL'lik ödenekle sel tehlikesi olan köylerin derelerinde ıslah çalışma yaptıklarını belirtti. 13 köyde böyle bir çalışmanın yapılmasının sevindirici olduğunu anlatan Şahin, dere ıslahının yanında Küçükdöllük köyündeki köprünün yapılacağını ifade etti. Çalışmaların bir kısmının taş, bir kısmının açık kanal şeklinde olacağını kaydeden Vali Şahin, diğer 12 köydeki çalışmanın da bu şekilde olacağını anlattı. Dere ıslah çalışmaları DSİ'nin Edirne'ye verdiği önemin bir göstergesi olduğunu açıklayan Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Köy derelerinde ıslah çalışması başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER