Kosovalı hükümet yetkilisi: AKP hükümetinin ağır baskısı vardı

Kosova'da hizmet okullarında çalışan öğretmenler ve bir tıp profesörünün kaçırılması olayıyla ilgili krizde Kosova Hükümeti yetkilisinden ilginç bir değerlendirme geldi

SHABER3.COM

İsminin açıklanmaması kaydıyla Reuters haber ajansına konuşan, Kosovalı üst düzey bir hükümet yetkilisi, "Son haftalarda Türk makamlarından, Gülen okulları ve çalışanlarına karşı harekete geçmemiz yönünde çok büyük bir baskıyla karşı karşıya kaldık" dedi.

Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşan Kosova'daki yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamalarda hizmet okullarını kapatma planlarının bulunmadığını belirtmişti.

Hükümet yetkilisinin açıklamalarının ardından Kosova Başbakanı ve Cumhurbaşkanı'nın art arda yaptığı 'operasyondan haberimiz yoktu' açıklamaları hakkındaki soru işareti büyüdü.

Özellikle AKP'nin yakın ilişki içinde olduğu Afrika ve Uzak Asya ülkelerinde daha önce benzer kaçırma ve kapatma girişimleri yaşanmış, bu ülkelerdeki bazı yöneticilere bu kapsamda rüşvet verildiği iddiaları ayyuka çıkmıştı.

Son yaşanan olay da gösterdi ki hükümet, AKP'den gelen baskıları müzakere ediyor, bu konuda atılacak adımları tartışıyordu. Kaçırma olayının bunun arkasından gerçekleşmesi dikkati çekiyor
<< Önceki Haber Kosovalı hükümet yetkilisi: AKP hükümetinin ağır... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER