Kosova'da kaçırma olayına karışan bütün kurumlara soruşturma

Kosova'da 6 Türk vatandaşının kaçırılmasıyla ilgili Başbakanı Ramush Haradinaj, operasyona dahil olan tüm kurumlar hakkında soruşturma başlattı.

SHABER3.COM

Kosova’da beş eğitimci, biri tıp profesörü altı Türk vatandaşının kaçırılmasıyla ilgili Başbakan'dan flaş bir hamle geldi.

Cumhurbaşkanı Haşim Taçi'nin aksine konuyla ilgili yetkililerin hesap vermesini isteyen Başbakan Ramush Haradinaj, istihbarat şefini ve içişleri bakanını dün görevden almasının ardından, bugün de söz konusu olay hakkında 'olaya karışmış bütün kurumlara' soruşturma açıldığını açıkladı.

Kosova Güvenlik Konseyi’nin acil düzenlediği toplantının ardından basına açıklama yapan Haradinaj, “Bugün, altı Türk’ün gözaltına alınması ve sınırdışı edilmesine müdahil olan tüm devlet yapıları hakkında soruşturma açma kararı aldık” dedi.

Kendi sorumluluk alanındaki alanlarda soruşturma yetkisinin olduğunu hatırlatan Haradinaj konuyla ilgili ülkenin güvenlik konseyi'ni haberdar ettiğini ve geniş kapsamlı bir rapor hazırlandığını belirtti.

Zirvede, bundan sonra kendisinin bilgilendirilmesi olmaksızın hiçbir 'bu tarz deport ve gözaltı işlemi'nin uygulanmayacağının garantisini aldığını da ifade etti.
<< Önceki Haber Kosova'da kaçırma olayına karışan bütün kurumlara... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER