Kosova'da gaz atan milletvekileri hastanelik oldu


İki ay boyunca Kosova'da meclis çalışmalarını engellemek amacıyla salona farklı zamanlarda biber gazı atan muhalefet milletvekilleri, bugün de aynı yönteme başvurdu. Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli geçen seferki gibi biber gazının atılması üzerine meclis oturumunu başka bir salonda yapma kararı aldı.

Ancak diğer salona muhalefet milletvekileri alınmadı. Buna tepki gösteren muhalefet, salonun kapsındaki güvenlik görevlilerine de gaz atti. Görevlilerin de aynı yönteme başvurması üzerinde gazdan etkilenen Vetvendosye hareketi milletvekilleri Albin Kurti ve Albulena Haciu hastaneye kaldırdı. Polisler ise gaz maskesi ile kendilerini korudu.

Kosova'nın Geleceği Birliği Partisi Başkanı Ramuş Haradinay, "Bugün de meclis oturumu muhalefetin eylemleriyle engellendi. Kosova'da Sırpların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, Sırp Belediyeler Birliği kurulmaması talebimiz arkasında duruyoruz. Ne yazık ki bugün Kosova bölündü çünkü iktidar milletvekilleri farklı bir salona meclis çalışmalarını devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Vetvendosye Lideri Visar Ymeri ise "Şu anda devam eden meclis oturumu yasal değildir. Bugün biz de bu salona girmek istedik ama polis izin vermedi ve bize karşı zor kullandı. Milletvekilleri hastanelik oldu." şeklinde konuştu.

Meclis içerisindeki şiddet, meclis önüne de taşındı. Muhalif partilerin taraftarları polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Çıkan olaylarda 2 polis yaralandı ve 2 gösterici de gözaltına alındı.

Öte yandan muhalefetin alınmadığı meclis oturumunda 2016 yılı bütçesi kabul edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kosova'da gaz atan milletvekileri hastanelik oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER