KOSBİ, devler liginde ilk 100'de 11 firma ile yer aldı

KOSBİ, devler liginde ilk 100'de 11 firma ile yer aldı

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) üyeleri, devler ligindeki yerini bu yıl da korudu. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında KOSBİ üyesi 4 firma yer aldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) açıkladığı Ege'nin ilk 100 büyük sanayi kuruluşu listesine ise 11 KOSBİ üyesi firma girmeyi başardı.

İSO tarafından açıklanan Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde Pınar Et, Akdeniz Kimya, Kansai Altan Boya ve Ege Seramik yer aldı. Listeye ayrıca üretim tesisleri KOSBİ'de yer alan Dimes, Coca-Cola, Hidromek ve Olmuksan firmaları da girdi. EBSO tarafından açıklanan Ege'nin 100 büyük firması sıralamasına da Pınar Et, Akdeniz Kimya, Kansai Altan Boya, Ege Seramik, Ve-Ge, Kaplamin Ambalaj, Agrobest Grup, BTM, Viking Temizlik, Kütaş Tarım, Hatsan Silah olmak üzere KOSBİ üyesi 11 firma yerini aldı.

'FİRMALARIMIZ BİZE GURUR VERİYOR'

Türkiye'nin ve İzmir'in büyük sanayi kuruluşları sıralamalarında KOSBİ firmalarının yer almasından büyük gurur duyduklarını belirten KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölge olarak gerçekleştirdikleri alt ve üst yapı yatırımları ile bölge firmalarına kolaylaştırıcı çözümler sunduklarını söyledi. Bölgeye ulaşan demiryolu hattı, yakın zamanda tamamlanacak olan İzmir–İstanbul Otoyolu ve Lojistik Köy projeleri ile bölgenin ucuz navlun ve uygun lojistik olanaklarına kavuşacağını dile getiren Porsuk, "Biz bölge firmalarımızın uluslar arası rekabet şartlarına ayak uydurması için çalışıyoruz. Bölgemiz gün geçtikçe büyüyor. Biz de KOSBİ Yönetimi olarak sanayicimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri en hızlı şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar sayesinde önümüzdeki yıllarda listelerde daha çok KOSBİ üyesi firmayı göreceğimizden hiç şüphem yok." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber KOSBİ, devler liginde ilk 100'de 11 firma ile yer aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER