Korsan emlakçıya 6 ile 24 ay hapis cezası


Yozgat Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel, meslek oda ve derneklerine kaydı olmayan korsan emlakçılık yapanlara 6 ile 24 aya kadar hapis cezası ile cezalandırıldıklarını söyledi.

Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel, yaptığı açıklamada son dönemde kayıt dışı emlakçılık yapan korsan emlakçıların sayılarında artış yaşandığını belirtti. Çelikel, "Korsan emlakçılar, vatandaşlarımıza ciddi sorunlar yaşatmaktadır. Son dönemde bu emlakçıların yine arttığını görüyoruz. Biz yaklaşık birkaç aydır denetimlerimizi yapamadık. Vatandaşlarımızdan kesinlikle kayıtsız emlakçılarla iş yapmamalarını istiyoruz. Emlakçılar aracılığı ile alış veriş yapan vatandaşlarımız mutlaka oda kaydı olup olmadığını sorsunlar." dedi.

Korsan emlakçılığın önüne geçilmesini planladıkları ifade eden Çelikel, şunları kaydetti: "Türkiye genelindeki oda başkanlarımız, dernek başkanlarımız ile birlikte tek bir yasa metnini imza altına aldık. İlk çıkacak olan yasalardan birinin Emlakçılık Yasası olduğunu düşünüyoruz. Biz bu işin takipçisiyiz. Emlakçıya çok ciddi yaptırımlar ve cezalar gelecek. 6 aydan 24 aya kadar kayıtsız çalışan emlakçıya hapis cezası, bin iş günü para cezası ve daha birçok ağır cezalar geliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yasamız çıktığında, kayıtsız çalışan emlakçılarda olmayacaktır. Yaptıkları takdirde bu cezalar ile karşı karşıya kalacaklardır. Şu ana kadar bir yaptırım gücümüz yoktu. Ama bundan sonrası için ağır yaptırımlar geliyor." CİHAN
<< Önceki Haber Korsan emlakçıya 6 ile 24 ay hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER