Körfez ve Yamanlar'ın Türkiye ikincileri mühendislik ve tıp istiyor


İZMİR (CİHAN)- YGS sonuçlarına göre Türkiye ikincisi olan İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi ve Körfez Dershaneleri öğrencilerinin hedefi, mühendislik ve tıp eğitimi almak.

2015 YGS'de 492.8 puan alarak Türkiye ikincisi olan Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrencisi, 17 yaşındaki Melih Demir, mutluluğunu ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Sınav sonucunu Balıkesir'deki evinde ailesiyle birlikte öğrendiğini dile getiren Demir, "Balıkesir'de evde, ailemin yanındaydım, Arkadaşlarım, 'YGS açıklandı.' dedi, ben de internete girerek sonucumu öğrendim. İlk olarak yanımda olan ailemle mutlu haberi paylaştım, daha sonra arkadaşlara mesaj attım ve telefonla arayarak öğretmenlerimle paylaştım. Böyle bir derece aklımda yoktu. Sınavın nispeten iyi geçtiğini düşünüyordum ama bu kadar iyi olacağını düşünmüyordum. Bu başarının arkasında tabii ki ailemin, öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın desteği çok." dedi. Başarısının sırrının düzenli çalışmada gizli olduğunu aktaran Melih Demir, "Sene başından beri yaptığımız düzenli çalışma, bu başarının sırrı. Günde yaklaşık 6 saat çalışıyordum. Bunun üzerine bazen ekliyordum, bazen eksik olduğu zamanlar oluyordu. Düzenli çalışmak önemli, bir yerde bıraktığınız zaman tekrar yakalayamıyorsunuz. Sınavda toplam 9 yanlışım vardı. Bunlardan 3'ü Türkçe, 3'ü Fen Bilimleri ve 3'ü de Sosyal Bilimler. Yanlışlarım, hep dikkatsiz olduğum sorulardı. Biz sınıf olarak genelde iç içeydik ve sürekli beraberdik. Sürekli sosyal faaliyetlerde bulunduk, bu da çalışmamızı olumlu yönde etkiledi. İstanbul Teknik Üniversitesi ya da Boğaziçi Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum." diye konuştu.

'TIP OKUMAK İSTİYORUZ'

YGS'de Türkiye ikincisi olan diğer iki öğrenci ise Körfez Dersanesi öğrencileri Sueda Şanlı ve Dilan Atar oldu. Sınava Körfez Dershaneleri ile hazırlanan Şanlı ve Atar'ın hedefi ise tıp okumak. Duygularını dile getiren Sueda Şanlı, "En başından bir plan koyduk önümüze ve o plan dahilinde çalıştık. Bir yerden sonra da hem başımızdaki öğretmenlerin deneyimine hem de kendimize güvenimiz arttıkça daha da inanmaya başladık. İyi çalıştığımıza inandığımız için iyi bir psikolojiyle girdiğimizi düşünüyorum sınava. Böyle bir sonuç geldi, çok mutluyuz. Ben çok mutluyum. Emeğinin karşılığını almak, insanı her zaman mutlu eden bir şey. Benim için büyük bir adım. Daha da fazla çalışıp ikinci sınavda da büyük bir başarı göstermek istiyorum inşallah. Tıp okumak istiyorum." dedi.

Şanlı ile sınıf arkadaşı olan Dilan Atar da, "Düzenli çalışmaya bağlı her şey. Hocalarımızın verdiği programlar ölçüsünde, düzenli bir çalışma yürüttük. Gereksiz bir çalışma yapmadık. Doğru kaynaklardan, doğru soruları çözerek yürüdük bu yolda. Ben de tıp istiyorum. İkincilik, beklediğim bir sonuç değildi ama sınıfça düzenli bir çalışmanın sonucunu alacağımızı düşünüyorduk. İkincilik benim için sürpriz oldu." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Körfez ve Yamanlar'ın Türkiye ikincileri mühendislik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER