Kore şehidinin şeref madalyası yenilendi

Kore şehidinin şeref madalyası yenilendi

23 Nisan 1951 yılında Güney Kore'de şehit olan kıdemli Üsteğmen Mehmet Günenç'in elbiselerinin üzerinde bulunan şeref madalyası düzenlenen törenle yenisi ile değiştirildi.

Şeref Madalyası değişim töreni Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Törene Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şube Başkanı Necip Şengör, Okul Müdürü Zerrin Eraydın, dernek üyeleri ve şehit kıdemli Üsteğmen Mehmet Günenç'in yeğeni Faruk Kayapalı katıldı.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şube Başkanı Necip Şengör, şunları kaydetti: "Güney Kore Savunma Ataşesi Kurmay Alb. Joosong Han Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin davetlisi olarak 20 Ekim 2015 tarihinde Bandırma'ya geldi. Bu ziyaretinde 23 Nisan 1951 yılında Güney Kore'de şehit olan Kıdemli Üsteğmen Şehit Mehmet Günenç'in askeri elbiselerinin sergilendiği ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Ataşe Kurmay Alb. Joosong bu ziyarette şeref madalyasının eski olduğunu yenilenmesi gerektiğini söyledi. Ziyaretin ardından 50 gün sonra Güney Kore Savunma Ataşeliği tarafından gönderilen şeref madalyasını bugün düzenlenen törenle değiştirdik." CİHAN
<< Önceki Haber Kore şehidinin şeref madalyası yenilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER