Kopenhag Türk Film Festivali sona erdi


Bu yıl 3.sü düzenlenen Kopenhag Türk Filmleri Festivali dün akşam gerçekleştirilen kapanış resepsiyonu ve Öğrenci İşleri filminin Danimarka galasının ardından sona erdi.

Öğrenci İşleri filminin ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen programa büyük ilgi vardı. Başta Kopenhag ve çevresi olmak üzere Danimarka'nın değişik şehirlerinden çok sayıda festivalin gerçekleştirildiği Atlas Sineması'na akın etti. Galaya katılanlar arasında Danimarka'daki Türkiye kökenli milletvekillerinden Yıldız Akdoğan'ın yanı sıra milletvekili adayları Ömer Çiftçi ve Özkan Koçak da vardı.

ÖĞRENCİ İŞLERİ'NE KOPENHAG'DAN TAM NOT

Yapımcılığını Yusuf Kulaksız ve yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu'nun yaptığı Öğrenci İşleri filmi festivale katılan izleyicilerden tam not aldı. Film çıkışında Cihan Haber Ajansı'na konuşan çok sayıda kişi memnuniyetlerini ifade etti.

Cihan'ın sorularını cevaplayan Yapımcı Yusuf Kulaksız, insanların ailece izleyebilecekleri bir komedi yapmak istediklerini ve gelen tepkilerden memnun olduğunu söyledi. Yönetmen Talip Karamahmutoğlu ise "Her şeyden önce filme giden insanlar yüzlerinde bir tebessüm ile ayrılacaklar ama her komedi filminin kendi içinde mesajları vardır. Düşündürücü de olacak." dedi. Filmde 'Bobinci Nuri' karakterini canlandıran oyuncu Deniz Celiloğlu ise Kopenhag'da gördüğü atmosferin kendisini çok etkilediğini ve yurtdışındaki sinemaseverlerle bir araya gelmenin çok mutluluk verici olduğunu söyledi. Filmde 'müfettiş' karakterini canlandıran oyuncu Durmuş Ünal ise, Kopenhag'ı çok beğendiğini ve gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kopenhag Türk Filmleri Festivali'nde 7-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalde; Güvercin Uçuverdi, Mandıra Filozofu İstanbul, Selam Bahara Yolculuk, Son Mektup, Niyazigül Dörtnala, Mucize ve Öğrenci İşleri filmleri gösterildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kopenhag Türk Film Festivali sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER