Konuralp Fen Lisesi, Kütahya'nın en başarılı okulu oldu

Konuralp Fen Lisesi, Kütahya'nın en başarılı okulu oldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bir önceki yılın YGS ve LYS ortalamalarına göre açıkladığı verilerine göre Özel Konuralp Fen Lisesi Kütahya'nın en başarılı okulu oldu.

Özel Konuralp Fen Lisesi, 2014 ÖSYM verilerine göre LYS Matematik alanında 13 bin 688 okul arasından Türkiye'nin en başarılı 11. okulu olmaya hak kazanırken, tüm ders net ortalamalarında ve puan türlerinde Kütahya 1.'si oldu.

Her yıl mart ayında ÖSYM, bir önceki yılın YGS ve LYS ortalamalarına göre okulların sıralamasını yayımlıyor. Bütün okullardan üniversite sınavına giren öğrencilerin aldığı puanları, okul puan ortalamalarını, okul türlerinin kendi aralarında veya grupların genel sıralamadaki durumlarını inceleyen istatistik sonuçlarında, hangi okulun sınavlı veya sınavsız kaç öğrenciyi üniversiteye gönderdiği de yer alıyor. Bu sonuçlara göre Özel Konuralp Fen Lisesi, LYS'de Matematik net ortalamasına göre Türkiye 11.'si, YGS Fen Bilimleri net ortalamasında Türkiye 24.'sü ve LYS Kimya net ortalamasında da Türkiye 33.'sü oldu.

Özel Konuralp Fen Lisesi Müdürü Enver Kartal, ÖSYM'nin yayımladığı verilere göre Türkiye'de sayısı 13 bin 688 olan bütün özel ve resmi anadolu, fen ve meslek liseleri arasında YGS ve LYS'deki başarılarıyla Kütahya'nın gurur kaynağı olduklarını söyledi. YGS-LYS çalışmalarına verdikleri önemin karşılığı olarak güzel dereceler almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Müdürü Kartal, "2015 YGS'de de okulumuz Kütahya birincisi olmuştur. Kütahya'nın adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Konuralp Eğitim Kurumları, artan bir ivmeyle başarı çıtasını yükseltmekte. Biz başarıya değil, süreçteki devamlılığa ve verimliliğe odaklanıyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Konuralp Fen Lisesi, Kütahya'nın en başarılı okulu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER