Konukoğlu: 8 aylık dönemde ihracatı en az düşen şehiriz


Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ağustos ayında ihracatta önemli bir artış yakalayan Gaziantep'in diğer illerden farklı bir başarı ortaya koyduğunu söyledi. En fazla ihracat yapan ilk 10 içerisinde Gaziantep ile birlikte sadece üç şehrin artıda olduğunu kaydeden Konukoğlu, "8 aylık dönemde ihracatı en az düşen şehiriz." dedi.

GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'nda, terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve dualar okundu. Ülkenin birlik bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik terör olaylarını lanetleyen Adil Konukoğlu, şehitlere rahmet, ailelerine ve bütün millete başsağlığı diledi. Konukoğlu, "Birlik beraberliğimizi bozmadan, el ele vererek bunun mücadelesini hep birlikte vermeliyiz" ifadelerini kullandı. Konukoğlu, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin de demokratik bir ortamda, sağlıklı bir şekilde yapılmasını temenni etti.

İHRACATTA SEVİNDİRİCİ GELİŞMELER

Gaziantep Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi'ni, müteşebbis heyetinin belirlenmesinin ardından dosyayı bakanlığa götürerek kuruluşunu tamamlamış olacaklarını, Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nin de çalışmalarının sürdüğünü belirten Konukoğlu, Gaziantep'in son ekonomik verileri hakkında bilgi verdi. Ağustos ayında ihracatta yüzde 9,6 artış gerçekleştirdiklerine ve en fazla ihracat yapan iller arasında Ankara'yı geçerek 5'inci sıraya yükseldiklerine işaret eden Konukoğlu, sanayicilere seslenerek, şunları kaydetti: "Geçmiş yıllarda da ağustostan sonra yukarı tırmanma var. Eylül ayında da çıkışa doğru geldiğimiz açık. Ağustos ayında İstanbul yüzde 4'e yakın, Kocaeli yüzde 12.5, İzmir yüzde 8.1 düşerken, Bursa binde 4 artış gösterdi. En fazla ihracat yapan ilk 10 içerisinde Gaziantep ile birlikte sadece 3 şehir artıda. 8 aylık dönemde de ihracatı en az düşen şehiriz. Bu şunu gösteriyor; biz diğerlerinden farklıyız. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çalışanlar ve sizlerin sayesinde bu şehir dimdik ayakta durabiliyor."

İhracat yaptıkları ülke sayısını 180'lere çıkarmayı istediklerini ifade eden Konukoğlu, dünya ekonomisinde koşullar zorlaştığı için ihracatçıların son yıllarda yeni pazarlar bulmaktan çok mevcut pazarlarda çaba gösterdiğini, ancak gelecek yıl pazar sayısının artacağına inandığını söyledi. Ocak-Ağustos 2015 döneminde bildirge veren işyeri sayısının yüzde 4.3, sigortalı çalışan sayısının yüzde 5.3, ağustos ayında OSB elektrik tüketiminin yüzde 8,9 arttığına dikkati çeken Konukoğlu, bunun işlerin hareketlendiğinin ve yeni açılan işyerleriyle birlikte istihdamın arttığının göstergesi olduğunu vurguladı.

TOPÇUOĞLU: TÜRKİYE'NİN İSTİKRARLI HÜKÜMETLERE İHTİYACI VAR

Terör eylemlerinde hayatını kaybeden şehitler için Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da seçimlerin ardından sonra terörün tekrar yüzünü gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti: "Hepimizin, bütün vatandaşlarımızın sağduyuyla hareket etmesi gerekiyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle dış güçler, Türkiye'de siyasi istikrarın biraz kaybolmasını yakaladıkları zaman terör örgütlerini de destekleyerek maalesef ülkemize her yönden zarar vermeye çalışıyorlar. Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Çevremiz ateş çemberi. Biz gerçekten istikrarı ile kaynakları ile huzurlu, güçlü bir ülkeyiz. Bunu korumak için de hepimize çok önemli görevler düşüyor. Tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Allah mekanlarını cennet etsin."

'Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasında giren Gaziantepli firmaları ve çalışanlarını da tebrik eden Topçuoğlu, yeni bir seçim süreci olduğunu anımsatarak, "Ülkemizin geleceği ve istikrarı için hepimizin çok dikkatli bir şekilde bu süreci izlememiz, Türkiye'nin bütünlüğü için resmin tamamına bakarak karar vermemiz gerekiyor. Türkiye'nin istikrarlı hükümetlere ihtiyacı var, bu yönden hepimize düşen görevleri yerine getireceğimize inanıyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Konukoğlu: 8 aylık dönemde ihracatı en az düşen şehiriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER