Konsolosluk araçları cinayetten sonra oto kuaförde detaylı yıkanmış

Kaşıkçı cinayetinden sonra Başkonsolos el-Uteybi'nin makam otomobili ve başkonsolosluğu ait minibüsün bir oto kuaförde ayrıntılı şekilde yıkandığı görüntüler ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasında, olaydan 3 gün sonra Başkonsolos Muhammed el-Uteybi'nin Mercedes makam otomobili ve başkonsolosluğa ait Mercedes minibüsün bir oto kuaförde ayrıntılı şekilde yıkandığı görüntüler ortaya çıktı. 

Hüriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018 günü evli olmadığına yönelik belge almak için girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan ortadan kaybolması ile ilgili yürütülen soruşturmada, polis olay günü konsolosluğa girip çıkan araçların içinde bulunan 2 aracın yıkandığı oto kuaförü buldu. 

Polis, olayın yaşandığı gün konsolosluk binasına giriş çıkış yapan araçlarla ilgili yaptığı kamera incelemesinde, araç trafiği içinde bulunan 2 aracın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Levent'teki bir  oto kuaföre götürüldüğünü belirledi. 5 Ekim 2018 günü Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed El-Uteybi'nin Mercedes makam aracı ile bir minibüsün götürüldüğü oto kuaförde polis kamera incelemesi yaptı.

"KAN İZİ GÖRDÜNÜZ MÜ?"

Kamera görüntülerinde araçların ayrıntılı olarak iç ve dış temizlik yapıldığı görülürken, polis çalışanların da bilgisini aldı. Öğle saatlerinde getirildiği belirlenen 2 aracı yıkayan çalışanlara polis, araçlarda kan izi olup olmadığını sordu. Çalışanlar kan izi fark etmediklerini detaylı yıkama talep edilmesi üzerine araçların iç ve dışını iyi bir şekilde temizlediklerini söyledi. 2 aracın yıkama yapıldıktan sonra oto kuaförden ayrılarak başkonsolosluk binasına gittikleri tespit edildi. 
<< Önceki Haber Konsolosluk araçları cinayetten sonra oto kuaförde detaylı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER