Konak Belediyesi, Patrik Bartholomeos onuruna yemek verdi

Konak Belediyesi, Patrik Bartholomeos onuruna yemek verdi

Aziz Vukolos Yortusu için İzmir'e gelen Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, İzmir'de yaşayan Rum Ortadoks cemaati mensupları ve Yunanistan'dan gelen misafirlerin de bulunduğu yemekte dayanışma, dostluk ve barış vurgusu yapıldı.

Burada konuşan Başkan Pekdaş, Patrik Bartholomeos ve heyetini misafir etmekten onur duyduklarını ve her zaman İzmir'e beklediklerini söyledi. Farklı toplulukların biraraya gelişlerinin dünya barışını güçlendireceğini belirten Pekdaş, "Aynı coğrafyanın, aynı toprakların, aynı kültürün çocuklarıyız. Dostluğa, barışa, kültürümüzü birlikte geliştirmeye ve dünya barışı için de birbirimize ihtiyacımız var. Umarım bu ziyaretler daha da çoğalır, çocuklarımız birbirini daha yakından tanırlar ve dünyaya birlikte hizmet ederler." dedi. Pekdaş, Bartholomeos'a günün hatırasına bir kahve fincanı hediye etti.

Patrik Bartholomeos da Başkan Pekdaş'a teşekkür ederek, "Bizi çeşitli belediye başkanları, bilimadamları, profesörler ağırladı ama bu buluşma çok özel, çünkü bugün bizi ağırlayan belediye başkanı, bir hanımefendidir." dedi. Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara da değinen Bartholomeos, çalışma hayatındaki önemlerine, başarılarına dikkat çekerek, "Kadınların hayatımızdaki önemi çok fazladır. Annemizden, kız kardeşimizden başlayarak toplumda yer alan kadınların, her şeye sevgiyle yaklaştıklarını görüyoruz. Bunun içindir ki başarılı oluyorlar." diye konuştu. Pekdaş'ı kutlayarak başarılarının devamını dileyen Bartholomeos, "Bizi ağırladığınız ve güzel evsahipliğiniz için müteşekkiriz. Geçtiğimiz yıl da bizi ağırladınız. Karşılıklı dostluğumuz ilelebet kalacaktır. Rum cemaati ve patrikhane adına buradaki temsilciliğimize gösterdiğiniz anlayış ve verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Konak Belediyesi, Patrik Bartholomeos onuruna yemek verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER