Komutanların "kaçma" kavgası

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner halefi Necdet Özel'in 'kendisine yönelik' sözlerine "suçlayıcı ifadeleri yakışıksız buldum" diye yanıt verdi. Koşaner ayrıca Özel için "Durum değişmediği halde görevde kalmayı tercih etmiştir. Ergenekon ve Balyoz davalarını algılama tarzımız farklı olmuştur" yorumunda bulundu.

samanyoluhaber.com

Işık Koşaner’den Necdet Özel’e cevap

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan komisyona yazılı olarak ifade vermeyi tercih eden ve “Kaçmadım. Kaçsaydım 2011’de kaçardım” ifadeleriyle eleştirileri yanıtlayan Necdet Özel’e Işık Koşaner’den yanıt geldi. Koşaner, “Suçlayıcı ifadeleri yakışıksız buldum” dedi.

Işık Koşaner 2011 YAŞ'ına sayılı günler kala görevinden sürpriz bir şekilde istifa etmiş yerine ise o dönemin Jandarma Genel Komutanı olan Necdet Özel 'bir günlük atama' formülüyle getirilmişti.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner Koşaner “polemiğe girmek istemiyorum. Böyle şeylerden TSK zarar görüyor. ‘2011’de ayrılanlar’ dendiğine göre bizim kastedildiğimiz belli. Görüşleri kendi takdiridir. Saygı duyarım, ben gereken açıklamayı yazılı olarak yapacağım” dedi. Koşaner ayrıca Özel için “Durum değişmediği halde görevde kalmayı tercih etmiştir. Ergenekon ve Balyoz davalarını algılama tarzımız farklı olmuştur” yorumunda bulundu.

NECDET ÖZEL ‘O DÖNEM GİDENLER GİBİ YAPMADIM’ DİYE KOŞANER’İ İŞARET ETMİŞTİ

Emekli Orgeneral Necdet Özel, Hürriyet’ten Fikret Bila’ya konuşmuş kendisi hakkında ‘darbe girişimini araştırma komisyonuna gelmemesiyle ilgili eleştirilere’ ise “kaçmadım, buradayım. Komisyonun sorularını bekliyorum. Kaçsaydım 2011'de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım. Görevi üstlendim” diye yanıt vermişti.
<< Önceki Haber Komutanların "kaçma" kavgası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER